Partner har driblet fra fodboldjura til milliardhandler: "Det er måske en lidt usædvanlig advokatprofil"

Folk husker, at jeg var hende med fodboldkontrakterne, siger Pernille Nørkær om sin lidt utraditionelle karrierevej. Hun fortæller om sin seje far og de store transaktioner, hun arbejder med som partner hos M&A-kontoret Moalem Weitemeyer Bendtsen.
"Når der er nogle, der sælger deres livsværk, eller en ledelse er ansvarlig for at fusionere et selskab med lang historik over i et andet, får jeg følelsen af, at det man sidder med, simpelthen er så vigtigt," siger Pernille Nørkær, partner hos Moalem Weitemeyer Bendtsen. | Foto: PR
"Når der er nogle, der sælger deres livsværk, eller en ledelse er ansvarlig for at fusionere et selskab med lang historik over i et andet, får jeg følelsen af, at det man sidder med, simpelthen er så vigtigt," siger Pernille Nørkær, partner hos Moalem Weitemeyer Bendtsen. | Foto: PR

Pernille Nørkær er ikke en advokat, der gør meget væsen af sig. Det er svært – hvis ikke umuligt – at finde et interview med Nørkær, en googlesøgning afslører ikke meget, og hun er ikke en advokat, som disker op med lange beskrivelser om sine seneste præstationer på advokaternes favoriserede sociale medie Linkedin.

Men de sidste 11 år er Pernille Nørkær klatret op ad karrierestigen hos Moalem Weitemeyer Bendtsen – et specialistkontor med særligt fokus på virksomhedshandler – og er blevet både partner og bestyrelsesmedlem.

Hun har siddet med som rådgiver ved nogle kæmpe virksomhedshandler – blandt andet da kapitalfonden Axcel opkøbte Phase One, som sælger specialkameraer til professionelle fotografer. Og da DSV skulle forhandle om at købe det konkurrerende, schweiziske logistikselskab Panalpina til en pris på omkring 30,5 mia. kr.

For ikke at nævne den opsigtsvækkende milliardhandel i juli, hvor de danske online markedsplatforme DBA og Bilbasen endte på norske hænder.

Og selv om hun hos Moalem Weitemeyer Bendtsen skiller sig ud – ikke kun ved at komme gående ned af gangen i en lang, lyseblå kjole i et hav af mørke jakkesæt. Men også ved at være advokatkontorets eneste kvindelige advokat – fortæller hun meget fåmælt og uden store armbevægelser om sine præstationer og henviser ofte til advokatkontorets andre jurister, da AdvokatWatch møder hende for at høre, hvordan hun er nået til der, hvor hun befinder sig i dag.

Drivkræften kommer blandt andet fra de mennesker, hun omgiver sig med til daglig på advokatkontoret med omkring.

"Når der er nogle, der sælger deres livsværk, eller en ledelse er ansvarlig for at fusionere et selskab med lang historik over i et andet, får jeg følelsen af, at det man sidder med, simpelthen er så vigtigt. Det er spændende og dynamisk, og hver eneste transaktion er bare sin egen og har nogle nye elementer. Der er virkelig noget på spil her – det kan jeg godt lide. Man kan gøre en forskel, og det, synes jeg, har været fantastisk at være med til," siger Pernille Nørkær.

DSV-handel var vildt puslespil

Det gjorde sig eksempelvis gældende for DSV-Panalpina-handlen, som Nørkær fremhæver som et af karrierens højdepunkter.

"Det var en kæmpe opgave og et vildt puslespil, og det var simpelthen så fedt, at vi var syv-otte stykker, der nærmest ikke lavede andet i et halvt år. Man er privilegeret af at være med på den slags sager – det kunne man ikke alene," siger Pernille Nørkær.

Der er ikke ét juridisk forbillede, der har guidet hende gennem karrieren, men derimod fremhæver den 41-årige advokat ånden på advokatkontoret.

"Jeg kan godt lide den energi og det gåpåmod, der er herinde. Alt kan lade sig gøre. Det er kompromisløshed. Jeg synes, det er fedt virkelig at kunne være der for andre menneske – gøre en fordel og løse deres problemer. Den følelse af virkelig at ville det, kan jeg godt lide," siger Pernille Nørkær.

Når hun sætter sig til forhandlingsbordet, er det også med øje for at løse problemer, og Nørkær bryder sig således ikke om de hårde konfrontationer.

"Jeg kan godt lide spillet med at læse, hvad der betyder noget for parterne – og hvordan kan de få det, der betyder mest for dem, og hvordan kan vi få det, der betyder mest for os. Og så skrue det på plads på en eller anden måde," siger Pernille Nørkær og fortsætter:

"Det er bestemt ikke altid, det kan lade sig gøre. Nogle har som stil, at de bare sidder i struben på en og er fuldstændig personlig og brutal. Det bryder jeg mig ikke om. Jeg foretrækker, når det kan løses uden for retten. I retten er der virkelig en, der taber, og jeg kan virkelig godt lide, man kan finde en god, fælles løsning. Men der er selvfølgelig nogle sager, hvor det ikke er en mulighed."

Har skiftet spor flere gange

Selv om Moalem Weitemeyer Bendtsen egentlig er et kontor, som er mest kendt for at rådgive i forbindelse med virksomhedshandler, er der sneget sig en masse andet ind i Nørkærs portefølje, hvor hun bruger flere af sine kompetencer til at rådgive virksomheder og personer inden for e-sport, mode, musik, sport og underholdningsbranchen.

Hun er zigzagget gennem juraen og har beskæftiget sig med alt fra IP-ret og ansættelsesret i begyndelsen, før hun rykkede til it-ret, da flere transaktioner relaterede sig til området. Sideløbende åbnede hele spillemarkedet med gambling sig op, og Nørkær begyndte derfor at beskæftige sig med spillelovgivningen, da partnerkredsen havde en idé om, at det kunne kaste nogle M&A-transaktioner af sig på et tidspunkt – det gjorde det dog ikke.

Og siden er hun rykket ind på området for konkurrenceret og fusionskontrol, hvilket også er hendes rolle på de store transaktioner. Man kunne fristes til at kalde det en supportfunktion for M&A-advokaterne, men det lader ikke til at bekymre Nørkær at stille sig i skyggen af de andre advokater, der markerer sig ved forhandlingsbordet.

"Her i firmaet har jeg ikke fokuseret på, at jeg ville lave det ene frem for det andet. Jeg har mere været fokuseret på, at jeg gerne ville have en plads her i stedet for at have lige akkurat den plads – så jeg har omstillet mig, når firmaet har haft behovet," siger Pernille Nørkær.

Men det er ikke en nem opgave at hoppe rundt mellem specialer – og for hvert skifte må man åbne jurabøgerne på ny og starte forfra med at lære et område at kende, fortæller hun.

"De gange, hvor jeg har påtaget mig at skifte, har været hårdt. For det sker på et tidspunkt, hvor man er ved at blive god til noget – og lidt ældre – og så kommer man ud i noget, hvor man skal starte helt forfra og arbejde meget hårdt for tingene igen. Men det har også været givende," siger Pernille Nørkær.

Vejen til M&A-kontor er brolagt med googlesøgninger

Nørkær begyndte advokatkarrieren som fuldmægtig hos sin fars advokatfirma, Advokatfirmaet Nørkær & Horn Andersen, i 2004, og det var også fra faderen, hun først fik idéen til at gå juravejen.

"Uden at vide, hvad jura var, har jeg bare altid sagt, at jeg gerne ville være lige som min far. For jeg synes, at han var fantastisk sej, og det har jeg altid holdt fast i," siger Pernille Nørkær.

Da han gik bort nogle år senere, fortsatte hun arbejdet på kontoret med Parken som den primære kunde. Men efter et par år stod hun og vægtede mellem at "gå all in og være virksomhedsjurist" eller gå advokatvejen.

Pernille Nørkær havde dengang ikke hørt om advokatkontoret Moalem Weitemeyer Bendtsen, og det var ren og skær tilfældighed – og en googlesøgning – der bragte Nørkær ind på firmaets hjemmeside i 2009, da hun ledte efter svar på et selskabsretligt spørgsmål, og en artikel fra advokatkontoret dukkede op. Firmaets profil lød så interessant, at hun hurtigt fik skudt en ansøgning afsted – og inden for et døgn blev hevet til samtale.

"Jeg kunne fra start af rigtig godt lide stedet, og at de var så unge. Det var Claus, Thomas og Dan. Og de var meget ambitiøse. Jeg kan huske, jeg allerede til samtalen sagde: "Jeg vil gerne være partner her". Nu hvor jeg tænker tilbage, var det nok lidt friskt sagt. Men altså…," siger Pernille Nørkær, der da også nu kan sætte flueben ved samtlige indflydelsesrige poster i advokathuset – partner, bestyrelsesmedlem og tidligere HR-ansvarlig.

For at blive partner skal man ikke bare sætte sig ved skrivebordet og tage sagsbunken fra en ende af. Det kræver vedholdenhed, og at man kan tænke på forretningen ved aktivt at hive sager ind i biksen, pointerer Nørkær.

"Det er ikke noget, man lærer på jurastudiet, men man skal være mere end bare en god sagsbehandler. Man skal tænke over, hvordan man bygger sig selv og sit eget brand op," siger Pernille Nørkær.

"Jeg blev måske nok hjulpet af, at jeg sad så meget i Parken og lavede fodboldkonktrakter i starten af min karriere, hvilket der ikke er så mange piger, der gør. Oven på det begyndte jeg også at rådgive inden for gambling og siden e-sport. Så det er måske en lidt usædvanlig advokatprofil, jeg har fået lavet," siger Pernille Nærkør, før hun tilføjer:

"Når jeg er ude, så husker folk, at jeg var hende med fodboldkontrakterne. Det er banalt, men det har hjulpet og er blevet "min ting"."

Har ikke knivskarpe albuer

Hvis man spørger Nørkærs kolleger, er hun nem at samarbejde med. Og hun lever op til sine aftaler. Advokat og medstifter Claus Bendtsen, der i sin tid var med til at ansætte Pernille Nørkær, formulerer det således:

"Utrolig vindende personlighed, glad og charmerende. Hun er ikke en med knivskarpe albuer. Og selv om hun er dygtig, så er hun beskeden og ydmyg – men ikke på en dårlig måde. Hun er ikke nervøs og har ikke behov for at hævde sig i en forsamling."

Hverken Dan Moalem eller Claus Bendtsen erindrer præcis, hvad der blev sagt i ansættelsessamtalen for 11 år siden, da AdvokatWatch spørger, men mindes at det var en kombination af hendes speciale – ansættelsesret – samt gode karakterer og et behageligt gemyt, der overbeviste dem om, at Nørkær skulle have en kontorplads under deres tag.

Selv om hun ikke bliver nævnt i flæng med de tre stiftere Dan Moalem, Thomas Weitemeyer og Claus Bendtsen, har Pernille Nørkær været med i advokatfirmaet næsten helt fra begyndelsen. Og den 41-årige advokat kan stadig ikke se sig selv andre steder.

"Jeg er utrolig glad for den rolle, jeg har herinde, hvor jeg har været med næsten fra start. Det kan godt være, det var deres (de tre stiftere, red.) barn, men jeg føler jo også, det snart er mit," siger Pernille Nørkær.

Københavnsk advokatfirma med én kvindelig advokat: "Vi arbejder på at ændre vores ry"

M&A-kontor rådgiver i milliardhandel med DBA og Bilbasen: "Dejligt at være med på den"

Moalem-formand: Langsigtet strategi bag fordobling af bruttofortjeneste 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også