AdvokatWatch

Mandlige advokater tjener markant mere end deres kvindelige kolleger i Norge

Lønforskellen mellem kvindelige og mandlige advokater, dommere og jurister er fortsat stor, viser nye tal for lønudviklingen i Norge.

Kvindelige advokater tjener i gennemsnit 17 pct. mindre end deres mandlige kolleger i Norge. | Foto: Colourbox

Mandlige advokater og dommere i Norge stikker langt større lønchecks i baglommen end deres kvindelige kolleger. Det skriver det norske medie Advokatbladet på baggrund af tal fra det norske statistikbureau SSB.

Mens mandlige advokater i gennemsnit tjener 74.520 norske kr. om måneden, får kvinderne i gennemsnit en månedsløn på 63.830 norske kr. Det er 17 pct. mindre end deres mandlige kolleger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Advokatfirmaet Storm oplevede heftig bølgegang i 2020, og årsregnskabet skyllede i denne uge i land med alvorlig slagside. Derudover kunne landets virksomheder berette om voksende juridiske afdelinger, mens Bech-Bruun fortalte om nyt life science-initiativ.

Advokater tror på endnu et rekordår i år

Advokatbranchen er kommet relativt flyvende ind i 2021, og derfor forventer branchen at levere endnu en rekordomsætning i år. Det er ikke mindst virksomhedstransaktionerne, der får indtjeningen til at vælte ind i de store firmaer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier