AdvokatWatch

Ung jurist går efter partnertitlen i et af verdens største advokatfirmaer

32-årige Kristoffer Gredsted droppede jobbet hos Poul Schmith, bedre kendt som Kammeradvokaten, for at blive advokat i et af verdens mest magtfulde advokatfirmaer. Han beskæftiger sig i dag med banker og finansieringsret hos Skadden i Chicago. I et interview med AdvokatWatch sætter han ord på vejen ind på den amerikanske advokatscene.

"Ansvaret kommer meget, meget hurtigere i USA," siger Kristoffer Gredsted. | Foto: PR

Med kontor på 34. etage i en af Chicagos skyskrabere har danskeren Kristoffer Gredsted – foruden de mange andre højhuse – udsigt til et af de konkurrerende advokatfirmaer i den amerikanske storby. Han er tredjeårs associate hos advokatfirmaet Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom, der beskæftiger omkring 1700 advokater fordelt på 22 kontorer i USA, Asien og Europa.

Før den 32-årige advokat gjorde entré på den amerikanske advokatscene, var han ansat som advokatfuldmægtig hos advokatfirmaet Poul Schmith, bedre kendt som Kammeradvokaten. Men han tog et usædvanligt træk, da han skiftede det anerkendte danske advokatfirma ud med det advokatfirma, som af Forbes Magazine er blevet kaldt Wall Streets mest magtfulde, og som ifølge Americanlawyer.com er i top fem over verdens største advokatfirmaer målt på omsætning.

Men med en opvækst, der er brugt mere uden for Danmarks grænser, pegede pilen imidlertid på udlandet efter blot et år på det danske arbejdsmarked, fortæller Kristoffer Gredsted i et interview med AdvokatWatch.

"Det var det sikre valg at blive, og det er en stor investering at tage til USA. Men jeg har været vant til at vokse op en masse forskellige steder, så risikoen virkede ikke absurd. Og University of Chicago er meget højt rangeret inden for det juridiske miljø i USA, så muligheden for at få job var høj," siger Kristoffer Gredsted.

"Begge mine forældre har arbejdet i udenrigsministeriet. Jeg er født i Thailand og har boet i Australien, da jeg voksede op, så jeg har altid haft et meget internationalt udsyn," tilføjer han.

Mere ansvar

For at lande et job hos Skadden har Kristoffer Gredsted både tilføjet en LLM – en etårig, udenlandsk kandidatgrad – og to års uddannelse fra University of Chicago Law School til cv'et, og det har været helt afgørende for mulighederne, da der er stor konkurrence, fortæller han.

"Det er en anderledes tilgang til jobmarkedet end i mange andre lande og endda i mange andre industrier. Advokatfirmaerne er ude for at interviewe alle de studerende på universitetet i forhold til at blive sommerfuldmægtig, og generelt forholder det sig sådan, at hvis man klarer det fint som sommerfuldmægtig, bliver man tilbudt et job efter endt studie," siger han.

Sådan forholdt det sig også for Kristoffer Gredsted, der var sommerfuldmægtig hos Skadden i 2016 og begyndte i advokathuset som associate i 2017.

De store advokatfirmaer i USA og Danmark er struktureret meget ens, og det var derfor ikke den store omvæltning, der mødte Kristoffer Gredsted, i skiftet fra Kammeradvokaten til Skadden fortæller han.

Det er dog et væsentligt større set-up hos de amerikanske firmaer. Advokatfirmaet Poul Schmith, der er Danmarks største advokatfirma, råder med sine 350 jurister kun over en brøkdel af de samme juridiske ressourcer sammenlignet med Skaddens 1700 advokater. Og det betyder også noget for de opgaver, man løfter som ung advokat, fortæller han.

"Ansvaret kommer meget, meget hurtigere i USA. De stoler på, at man nok skal få det løst, og det betyder for eksempel, at jeg også behandler sager med en stor grad af selvstændighed. Jeg har også meget kontakt på tværs af landegrænser og samarbejder en del med vores kontorer i England og Korea," siger Kristoffer Gredsted.

Går efter partnertitel

Kristoffer Gredsted er specialiseret i banker og finansieringsret og beskæftiger sig med større virksomhedsfinansieringer og konkursfinansiering. Klienterne tæller blandt andet nogle af de største amerikanske og europæiske banker, fortæller han.

"Samarbejdet på kryds og tværs er virkelig spændende. Vi sidder samtidig og arbejder med store virksomheder herunder banker, som man læser om i nyhederne. Meget af det minder om noget, man kunne lave i Danmark, men det er bare langt støre – kæmpe firmaer og milliardbeløb i dollars," siger han.

Føler du, der er mere på spil?

"Ja. For eksempel når der er virksomheder under rekonstruktionsbehandling, og vi skal sikre flere tusinde jobs," siger Kristoffer Gredsted.

Den unge advokat var blandt andet en del af det juridiske hold, da Skadden repræsenterede en bank i forbindelse med lånet til en amerikansk detailhandel, hvor 40.000 jobs var på spil. Det er blandt andet den type muligheder, der har fået Gredsted til at hænge fast i den amerikanske advokatverden med håbet om, at der en dag vil stå partner på visitkortet.

"Planen er at prøve at blive partner. Men det er ikke helt nemt, og rent statistisk er det selvfølgelig ikke alle, der bliver partnere," siger Kristoffer Gredsted.

Dansk advokat startede forfra i USA efter udstationering: "Det tog ikke megen betænkningstid"

Christian Lundgren: Succes er 90 pct. hårdt arbejde 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier