AdvokatWatch

"Fede brands" fik erhvervsadvokat til at gå nye veje i Faxe

KARRIEREVEJEN: Jesper Marckmann Reitz er skiftet fra Adlex Advokater til Royal Unibrew i Faxe. Inden da arbejdede han i staten, hvor han savnede muligheder for at påvirke tingene. Han kan ikke forestille sig at forlade advokatvejen igen, siger han.

Jesper Marckmann Reitz, inhouse-advokat i Royal Unibrew. | Foto: Privat

Hvad optager dig mest lige nu?

"Jeg startede i Royal Unibrew i marts, så lige nu er jeg mest optaget af at lære forretningen endnu bedre at kende og danne mig et overblik over de områder, hvor jeg kan bidrage til forretningen. Som inhouse-advokat er man en supportfunktion. Derfor er det vigtigt at give den hjælp, der er nødvendig i den daglige drift, men det er mindst lige så vigtigt at bidrage til den løbende udvikling af forretningen. Det er den værdi, jeg synes, en advokat skal skabe, og den mulighed har jeg nu som inhouse-advokat, hvor jeg kommer helt ind i de små detaljer i forretningen."

Hvilken karrierevej så du for dig selv som yngre?

"I studietiden syntes jeg egentlig, at alle fag var ret spændende, når jeg bare gravede mig ned i stoffet. Jeg havde aldrig en bestemt karrierevej for mig, men jeg har altid været ret nysgerrig på de muligheder, som juraen giver. Derfor har jeg også været både i et ministerium, i store og små advokathuse og nu i en industrivirksomhed."

Hvornår besluttede du dig for den karrierevej, du har i dag?

"Efter min tid som advokatfuldmægtig var jeg ansat i Miljø- og Fødevareministeriet. Det var et ret godt job med masser af udfordringer, gode kollegaer og en fremragende chef. Jeg kom dog ret hurtigt til at savne at være advokat. Jeg har svært ved præcist at sætte fingeren på, hvad det var, men måske følte jeg ikke, at jeg kunne påvirke tingene ret meget. Det, synes jeg, man kan som advokat. Derfor skiftede jeg tilbage til advokatvejen, og jeg kan ikke forestille mig at forlade den igen."

Hvilken del af din uddannelse har du brugt mest i karrieren?

"Jeg havde et fag, der hed praktisk aftaleret, som er en overbygning på grundlæggende aftaleret, som var obligatorisk. Det er klart det vigtigste fag, jeg har haft. Faget gav en læring i de reguleringstemaer og risici, der findes i forskellige aftaletyper. Faget gav også en vigtig læring om, at forståelsen af ydelsen i aftaleforhold er helt afgørende for den kontrakt, der skal støtte aftaleforholdet. For en advokat er det helt afgørende at forstå den forretning, man rådgiver, men det er ofte noget, man først lærer som fuldmægtig. Jeg fik en indføring i det på studiet. Jeg bruger stadig dagligt min viden fra faget til at spotte risici og mangler i kontrakter."

"Herudover har jeg brugt selskabsretten rigtigt meget. Det er bare grundlæggende viden, der skal være på plads som erhvervsadvokat."

Hvilket punkt i dit CV repræsenterer det største skift i din karriere?

"Det ved jeg ikke. Dem alle. De skift, jeg har foretaget, har alle været rigtige for mig på tidspunktet. Der er ikke karriereskift, jeg ville have undværet. Det er de erfaringer, der gør mig til den advokat, jeg er i dag."

Hvorfor har du valgt at skifte fra Adlex Advokater til Royal Unibrew?

"Skiftet til Royal Unibrew var motiveret af flere ting. Royal Unibrew er en stor, international og spændende virksomhed. Jeg synes, det er nogle fede brands at arbejde med, som er kendt i store dele af verden. Jeg er drevet af at bruge mine kvalifikationer kommercielt. Det gjorde jeg også som klassisk advokat, men nu har jeg kun én klient, og jeg kan bruge endnu flere kræfter på at forstå og udvikle forretningen, ligesom jeg også kan bidrage til de forretningsmæssige beslutninger, som man mange gange bliver afskåret fra som klassisk advokat."

"Advokatbranchen bliver også mere og mere specialiseret, og virksomhederne efterspørger i stigende grad specialistviden. Jeg synes, det er sjovt at være generalist med en super kommerciel vinkel og så lægge de meget specialiserede opgaver ud til specialistadvokater."

"Endelig har jeg tre små børn og er bosat i Faxe, hvor Royal Unibrew har sit hovedkontor. Tidligere var jeg ansat i Indre By i København. Nu sparer jeg ca. tre timers transport dagligt. Det har også haft betydning, og jeg føler, jeg har mere fritid, selv om jeg faktisk arbejder lidt mere."

Hvilken leder i branchen har inspireret dig mest karrieremæssigt?

"Her er jeg nødt til at nævne to, der på hver sin måde har haft meget stor indflydelse på min karriere og udvikling, men også personligt. Thomas Weitemeyer fra Moalem Weitemeyer Bendtsen lagde grundstenen for hele min karriere og udvikling. Han forstår, at mesterlære er helt afgørende for udviklingen af en ung fuldmægtig, og så har han en god energi, der er meget inspirerende. De værktøjer og principper, jeg lærte dér, bruger jeg dagligt. Da jeg som ung fuldmægtig mistede en datter, viste både Thomas Weitemeyer, men også hele Moalem Weitemeyer Bendtsen, en helt utrolig personlig støtte. Det glemmer jeg aldrig. Det gav også yderligere motivation rent arbejdsmæssigt, at min arbejdsgiver støttede mig privat."

"Simon Falbe-Hansen fra Adlex Advokater er på alle måder en inspirerende person og en vildt dygtig advokat. Hans kommercielle, principfaste og meget ordentlige tilgang til dét at være advokat og til sine ansatte er også en stor inspiration for mig. Han viste også, at kombinationen af at være advokat og familiefar er mulig. De to år, jeg arbejdede sammen med Simon, er i dag en guide for mig til, hvordan jeg ønsker at være advokat."

"Jeg får mulighed for igen at gå i retten hvilket jeg virkelig har savnet"

Horten-advokat fulgte med chefen ud af døren til Accura 

Gorrissen-advokat fravalgte journalistik: Forretning interesserede mig mere 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier