Esbjerg vil uddanne nye jurister

København, Aarhus, Odense og Aalborg kan tilbyde studerende at læse jura. Nu vil Esbjerg også på banen, og lokale kræfter er allerede i gang med at arbejde for sagen.
Foto: Esbjerg Havn
Foto: Esbjerg Havn

Landets femtestørste by, Esbjerg, arbejder for at få en jurauddannelse til byen, skriver Jydskevestkysten.

Lige nu arbejder lokale kræfter hos Esbjerg Kommune, Business Esbjerg og et større netværk af virksomheder og statslige styrelser således på at få Juridisk Institut ved Syddansk Universitet i Odense til at etablere en afdeling i byen, fremgår det.

Ifølge en undersøgelse fra Business Esbjerg har et netværk af arbejdsgivere inden for en radius af 75 minutters kørsel fra Esbjerg behov for mellem 100 og 150 nyuddannede jurister på årsbasis.

"Hvis vi ikke har tilstrækkelig nødvendig arbejdskraft, er det vanskeligt for vores erhvervsliv at udvikle sig optimalt. Og ikke mindst nu, hvor vi er blevet et klyngeområde i forbindelse med udflytningen af mange statslige job, så er problemstillingen desuden af national karakter," siger Susanne Nordenbæk, direktør for Business Esbjerg, til avisen.

Flere statslige styrelser er rykket til både Ribe og Esbjerg som led i udflytningen af statslige arbejdspladser fra København, hvilket får efterspørgslen efter jurister til at stige.

Ifølge SDU befinder man sig på et indledende stadie, og man mangler at få afdækket en række forhold, før der træffes beslutning om at etablere sig i Esbjerg.

Lokal forankring er nøglen til det regionale erhvervsliv for sønderjyske advokater

Kurators oprydning i konkursramt medicinalfirma trækker ud

Penta Advokater trådte ud af Advodan for at nå vækstmål 

Konsulent- og revisionshusene får den kolde skulder af erfarne og veluddannede danskere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også