Han kasserede dommerdrømmen og gik inhouse i stedet

KARRIEREVEJEN: Advokat Ole Østergaard har efter seks år skiftet Aabenraa-virksomheden Abena ud med fagforeningen Frie, der tidligere hed Frie Funktionærer. Han drømte som barn om at blive dommer, men er nu i stedet pågyndt jobbet som juridisk chef.
Foto: PR.
Foto: PR.
AF PETER FØRBY KAPPEL

Hvad optager dig mest lige nu?

"At opgradere mig selv fagligt til specialistadvokat og ledelse af afdelingen. Det gør jeg som advokat dels ved at deltage i den almindelige sagsbehandling og blive præsenteret for problemstillinger, der udfordrer mig fagligt og dels ved at fokusere på efteruddannelse helst af hele afdelingen og vidensdeling imellem kollegerne i afdelingen. Som leder er det også ”on the job training” suppleret med, at jeg er i gang med en HD i organisation og ledelse."

Hvilken karrierevej så du for dig selv som yngre?

"Dommer i en byret. Det var nok selvstændigheden og den lille enhed, der tiltrak mig. Senere har jeg dog set, hvor meget det kollegiale fællesskab betyder."

Hvornår besluttede du dig for den karrierevej, du har i dag?

"Da jeg fik muligheden for at arbejde med ansættelsesret ved Lego. Det vakte interessen dels for at arbejde med ansættelsesret, dels for at arbejde i en virksomhed eller organisation. Jeg var ved Lego fra 2001 til 2004."

Hvilken del af din uddannelse har du brugt mest i karrieren?

"Alsidigheden i de juridiske fag, da jeg i mange år har beskæftiget mig relativt bredt med særligt erhvervsjuraen."

Hvilket punkt i dit CV repræsenterer det største skift i din karriere?

"Skiftet fra at være partner i en advokatvirksomhed, Ellebye Advokater, til at blive ansat som jurist på TV2. Det at komme fra en relativ alsidig forretning med et stort ansvar til en mere specialiseret, men meget spændende organisation."

Hvilken leder i branchen har inspireret dig mest karrieremæssigt?

"Min partnerkollega Erik Ellebye. Fordi han så helheden i løsningerne og måden at drive forretning på."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også