AdvokatWatch

Fra advokatkontoret til inhouse: "Man skal ikke kimse af work-life balance"

KARRIEREVEJEN: Heidi Sperling har skiftet advokatkontoret hos Bruun & Hjejle ud med et arbejdsliv hos ejendomsudvikleren NREP, hvor hun nu arbejder på at opbygge en one woman juridisk afdeling.

Hvad optager dig mest lige nu?

"Det er kun to måneder siden, at jeg blev permanent ansat hos NREP, og mit fokus er derfor stadig på at få opbygget en one woman juridisk afdeling og få lagt den rigtige struktur for, hvad der skal håndteres internt og eksternt for at skabe størst mulig værdi og den mest hensigtsmæssige anvendelse af min tid."

Hvilken karrierevej så du for dig selv som yngre?

"Jeg startede oprindeligt på jurastudiet for at blive dommer, men det gik ret hurtigt op for mig, at det nok ikke var det rigtige for mig og min begrænsede tålmodighed. For mig var de formueretlige fag på studiet de mest spændende, og det var derfor naturligt for mig at vælge at gå advokatvejen efter endt studie."

Hvornår besluttede du dig for den karrierevej, du har i dag?

"Karrierevejen i advokatbranchen besluttede jeg mig allerede for efter første år på studiet, og det viste sig også at være det helt rigtige for mig. Karrierevejen som intern advokat er kommet snigende hen ad vejen. Jeg har tidligere været udstationeret i andre virksomheder, som har tilbudt mig fastansættelse efter endt udstationering, men jeg har været meget afklaret med, at advokathvervet har været det rigtige for mig og en del af den, jeg er. Derfor var jeg heller ikke parat til en fastansættelse hos NREP, da de første tre måneder af min udstationering var gået. I stedet accepterede jeg en forlængelse af min udstationering - ad flere omgange - som kom til at vare i næsten to år."

"I løbet af de to år har jeg erfaret, at karrierevejen som inhouse-advokat har mindst lige så meget at byde på, som livet i advokatbranchen. Man kommer til at kende virksomheden på et helt andet niveau, end det er muligt som ekstern rådgiver, og man kan dermed skabe en værdi for virksomheden, som det ikke er muligt at købe eksternt. Derudover skal man heller ikke kimse ad den work-life balance, der kan skabes i kraft af, at man kan styre sin egen tid, når man kender projekter, pipeline osv."

Hvilken del af din uddannelse har du brugt mest i karrieren?

"Det er en kombination af alle elementer af min uddannelse. Studiet har givet mig et rigtigt godt fundament for det videre forløb, men det er i højere glad den praktiske erfaring og oplæring under fuldmægtigtiden, der har været med til at forme mig som advokat. Det har også givet mig nogle rigtigt gode værktøjer, at jeg ved siden af mit arbejde har undervist og forelæst på KU; både for så vidt angår det faglige, men også i forhold til formidling. Derudover har jeg både i min fuldmægtigtid og i min tid som advokat haft det privilegium, at jeg har arbejdet med mange forskellige områder, hvilket har givet mig et rigtigt godt fundament for at kunne fungere som one woman juridisk afdeling i dag."

Hvilket punkt i dit CV repræsenterer det største skift i din karriere?

"Det er utvivlsomt skiftet fra advokatbranchen til "den anden side." Det er en helt anden måde at arbejde på, hvor man er nødt til at forholde sig til kommercielle og praktiske forhold på et helt andet niveau, end når man fungerer som rådgiver. "På den ene side, på den anden side"-svar kan ikke bruges til noget, så man må træffe konkrete beslutninger, som straks bliver eksekveret, hvilket er en noget anden kultur end processen i en advokatvirksomhed."

Hvilken leder i branchen har inspireret dig mest karrieremæssigt?

"Det er helt sikker Bruun & Hjejle partner Morten Jensen, som jeg nåede at arbejde for i næsten 12 år. Morten har både inspireret mig i forhold til, hvordan jeg gerne vil være som advokat, men også i forbindelse med mine overvejelser omkring brancheskifte har Morten været en rigtig god sparringspartner."

"Jeg har nok længe vidst, at der var en slutdato for mit virke som advokat i et stort firma"

Halvt års orlov i Sydamerika førte til afsked med Kammeradvokaten

"Jeg er vokset op et sted, hvor folk i området ofte fik brug for en advokat" 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier