Konkursadvokat om finanskrisens ejendomsspekulanter: "Der var en grådighed og en fartblindhed"

Kriser som finanskrisen i slutningen af 00'erne kan ikke undgås, mener Pernille Bigaard, partner i Plesner.
"Der vil altid være foretagsomme typer, som prøver grænser af, og det skal der vel også være, for det er den eneste måde, du får en udvikling i gang," siger Pernille Bigaard, partner i Plesner. | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen
"Der vil altid være foretagsomme typer, som prøver grænser af, og det skal der vel også være, for det er den eneste måde, du får en udvikling i gang," siger Pernille Bigaard, partner i Plesner. | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Det kom ikke som en overraskelse for Plesner-partner Pernille Bigaard, da en række ejendomsspekulanter krakkede under finanskrisen. Hun og flere kolleger undrede sig over, at det stærkt opskruede ejendomsmarked blev ved med at brage derudad, og hun noterede også, at hovedpersonerne i ejendomskoncernerne førte en heftig livsstil.

Det fortæller hun til Berlingske Business.

"Der var en grådighed og en fartblindhed. Du kunne ikke være med i den kreds, med mindre du havde en Ferrari eller noget lignende. Der var et ekstremt forbrug af alt muligt," siger Pernille Bigaard.

Behov for oprydning

Pernille Bigaard var bl.a. kurator på konkurserne i ejendomsfirmaerne Sandgården, Centerplan og Griffen. Sandgårdens konkurs blev efterfulgt af en fængselsdom på tre et halvt års fængsel til selskabets stifter, Martin Malvang Klüts, for groft skattesvig og skyldnersvig, fordi han overdrog tre luksusbiler til sin daværende hustru og dermed påførte kreditorerne store tab.

Pernille Bigaard mener, der var behov for en oprydning blandt ejendomsspekulanterne, men hun mener ikke, det er muligt at undgå kriser.

"Der vil altid være foretagsomme typer, som prøver grænser af, og det skal der vel også være, for det er den eneste måde, du får en udvikling i gang. Og måske skal der en gang imellem en krise gennem samfundet for at få os alle til at være agtpågivende," siger Pernille Bigaard til Berlingske Business.

Tidligere topchef om chefjuristers fravær i topledelser: Juristen er en fremmed fugl for virksomhedsledere uden juridisk baggrund  

Chefjurister står uden for virksomheders topledelse 

Danske Advokater får ny formand  

Justitsministerium skal forklare ageren i LTF-solohistorie 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også