AdvokatWatch

Fuldmægtig: Stil skarpt på partnerkredsen under jobjagten

Partnernes baggrund og udskiftningsflowet i partnerkredsen bør undersøges, hvis man søger arbejde uden for de store advokathuse, lyder opfordringen fra advokatfuldmægtig.

Unge jurister bør lave grundig research på partnerkredsen, inden de jagter jobmuligheder i mindre og mellemstore advokathuse.

Sådan lyder opfordringen fra Ali Simiab, advokatfuldmægtigt hos Klar Advokater, i et blogindlæg på nyhedsmediet K-News.

Der er mange gode grunde til at arbejde uden for de store advokathuse, mener Simiab, der blandt andet fremhæver mere klientkontakt, større indflydelse på forretningsudvikling og bedre muligheder for selv at tilrettelægge arbejdet.

En partnergruppe, der i en årrække i det væsentligste ikke ændrer sig eller falder i antal, kan tyde på, at partnergruppen (...) har svært ved at tiltrække nye partnere

Ali Simiab, advokatfuldmægtig, Klar Advokater
Han mener dog, et grundigt kig på partnerkredsen er vigtig for at afgøre, om firmaet er den rigtige arbejdsplads.

"Har hovedparten af partnerkredsen en baggrund på de store kontorer, må man formode, at det faglige niveau er højt, men det kan under en eventuel jobsamtale være relevant at spørge, hvorfor de er "brudt ud". Er det for at efterligne og konkurrere med de store kontorer på sigt, eller er det for at skabe et alternativ med f.eks. en bestemt ledelsesstil, bedre work life-balance eller lignende?" skriver Ali Simiab.

Udskiftning er vigtig

Han mener også, at antallet af partnere og udskiftningen i partnerkredsen sender et vigtigt signal. Et kontor, der løbende optager nye partnere, indikerer vækstambitioner og viser, at der er en vej til partnerskabet for nye medarbejdere, mener han.

"En partnergruppe, der i en årrække i det væsentligste ikke ændrer sig eller falder i antal, kan tyde på, at partnergruppen enten har svært ved at tiltrække nye partnere, ikke kan samarbejde med andre partnere eller ikke ønsker nye partnere," skriver Simiab.

Han opfordrer også til at se på medarbejderne. En stor andel yngre medarbejdere betyder ofte også flere sociale aktiviteter, lyder det fra Ali Simiab.

HjulmandKaptain lægger slagplan med kommuner for retssag mod staten 

Østjysk advokatfirma klar til at udvide i København 

Horten klar med digitalt værktøj om statstøtte  

EY's nye juridiske chef: "Vi er ikke færdige med at vokse" 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier