Forsvarsadvokat: "Jeg bruger al min tid på at arbejde"

KARRIEREVEJEN: Forsvarsadvokaten Berit Ernst har med stort engagement slået sig ned i nyt firma sammen med sin faglige inspirator Michael Juul Eriksen. Hun vidste tidligt, at hun ville være forsvarsadvokat og bruger i dag al sin tid på arbejde.
Foto: PR
Foto: PR
AF PETER FØRBY KAPPEL

Hvad optager dig mest lige nu?

"Jeg bruger al min tid på at arbejde. I hverdagene har jeg enten retsmøder, arrestbesøg eller afhøringer, og om aftenen og i weekenden forbereder jeg sager eller har møder med klienter. Det er vigtigt for mig, at jeg møder forberedt til alle sager, og at klienterne trygt kan betro deres sager til mig, og derfor prioriterer jeg arbejdet højt."

Hvornår besluttede du dig for den karrierevej, du har i dag?

"Som 10-årig ville jeg gerne være jagerpilot. Det var meget inspireret af, at min far også er pilot, og at jeg trives med konstante udfordringer og at arbejde under et stort ansvar. Der gik dog kun et års tid, før jeg var helt afklaret med, at jeg gerne ville være forsvarsadvokat, og det har jeg arbejdet målrettet på siden da."

Hvilken del af din uddannelse har du brugt mest i karrieren?

"Idet jeg som meget ung besluttede mig for at ville være forsvarsadvokat, har jeg nok mest set min uddannelse som et middel til at nå målet. Under universitetsuddannelsen sørgede jeg for at få så mange fag som muligt, som var relevante for en forsvarsadvokat, og det har givet mig en god ballast. Det er dog klart mine tre år som advokatfuldmægtig, der har givet mig en unik indsigt i forsvarerhvervet, og som rustede mig til, at jeg som nyuddannet advokat tog springet og startede mit eget firma."

Hvilket punkt i dit CV repræsenterer det største skift i din karriere?

"Min karrierer bærer meget præg af, at jeg har været meget målrettet omkring, hvad jeg vil. Jeg startede min karriere med tre år som advokatfuldmægtig for Michael Juul Eriksen og fik mulighed for at arbejde med nogle af de største straffesager. Derefter valgte jeg at starte mit eget advokatfirma, Advokatfirmaet Berit Ernst, og har arbejdet som forsvarsadvokat i det i ca. fire og et halvt år, hvor jeg tilsvarende har været forsvarer på nogle af de største sager i den periode, for eksempel "terrorsagen", "trippeldrabssagen" og "pusherstreetsagen", og som har passet godt til både at udfordre mig selv som forsvarsadvokat og som selvstændig. Fra 1. april 2018 har jeg sammen med Michael Juul Eriksen startet Juul Eriksen & Ernst Advokatfirma for at kombinere mit ønske om fortsat at arbejde for at være en af de bedste forsvarer i Danmark samtidig med, at jeg sørger for at have de bedste folk i branchen omkring mig til at sparre med."

Hvilken leder i branchen har inspireret dig mest karrieremæssigt?

"Det er helt klart, at Michael Juul Eriksen har været og fortsat er en stor inspiration. Jeg betragter ham som værende den ubetinget bedste forsvarer i Danmark. Det er også derfor, at jeg har valgt at starte et firma med ham, hvor tanken er, at vi skal yde det mest mulige forsvarer for klienten inden for de givne rammer."

Forsvarsprofiler klar til at tage flere sager i nyt firma 

Straffeafdeling har været dyr for TVC: Nu ser ledelsen fremad

Advokat om forbud mod LTF: De vil ikke forsvinde efter retssag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Troels Tuxen, partner hos Bech-Bruun, har som kurator allieret sig med kapitalfond i sagen, hvor Christian Stadil, hans far og en tidligere direktør i familiens konkursramte rederi er blevet sagsøgt. | Foto: Pr / Bech-bruun

Ugens bedste historier på AdvokatWatch