Nordea skifter ud i koncernledelsen og får ny juridisk chef

Nordeas juridiske chef går på pension, og selskabet har ansat en ny, skriver banken i en fondsbørsmeddelelse.
Foto: /ritzau/Jens Dresling
Foto: /ritzau/Jens Dresling
AF RITZAU FINANS

Storbanken Nordea har udnævnt Jussi Koskinen til ny juridisk chef, og når han tiltræder den 1. september i år, vil han gå under den engelske betegnelse Chief Legal Officer.

Det betyder også, at Nordea skifter ud i koncernledelsen, som den juridiske chef ligeledes er en del af. Jussi Koskinen overtager stillingen efter Lena Eriksson, der har besluttet sig for at gå på pension i starten af 2019, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

Hun har været hos Nordea i 29 år i ledende juridiske stillinger, og hun går på pension senest i marts næste år, når overdragelsen til Jussi Koskinen er helt gennemført.

"Lena har ydet et meget betydeligt bidrag til Nordea, og jeg vil gerne takke hende for hendes engagement og mange gode resultater gennem årene, hvor hun har været en nøgleperson i opbygningen af vores interne juridiske funktion," siger Casper von Koskull, der er koncernchef hos Nordea, i meddelelsen.

"Lena har igennem 29 år været højt værdsat både som leder af det juridiske team og som rådgiver for ledelsen, og hun har været involveret i mange vigtige begivenheder i vores historie som for eksempel fusionerne, der skabte Nordea, og den igangværende flytning af hovedsædet," lyder det videre.

43-årige Jussi Koskinen kommer fra en ledende juridisk stilling hos Nokia, hvor han har arbejdet med både erhvervsretlige og lovgivningsmæssige forhold. 

"Ved udnævnelsen af Jussi får vi en stærk, forretningsorienteret leder af det juridiske team med bred international erfaring, og jeg glæder mig til at byde Jussi velkommen i Nordea," siger Casper von Koskull.

Jussi Koskinen, der er fra Finland, som Nordea er i gang med at rykke sit hovedsæde til, vil desuden fungere som sekretær for bestyrelsen. 

/ritzau/FINANS

Novo Nordisks nye chefjurist: Grundig herre med sans for talentudvikling og hockey  

Jurachef er konstitueret direktør i BankInvest

Codan-juristers kerneopgave: Forstå forretningen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også