N.E. Nielsen: "Du løber ikke af gårde, når krisen kradser, og vinden blæser"

N.E. Nielsen er kendt for sine mange bestyrelsesposter og sine klare holdinger. I dag fylder den erfarne advokat 70 år.
Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix
Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix

Han blev uddannet jurist i 1972 og har siden sat adskillige aftryk i den danske advokatbranche og i erhvervslivet i det hele taget.

N.E. Nielsen - eller Niels Erik Nielsen, som er det fulde navn bag initialerne - har siden sine første år som advokat stukket næsen frem. Men han har aldrig været bange for at stå op for sin sag med klare holdinger.

I dag runder N.E. Nielsen 70 år og kan se tilbage på en karriere, der blandt andet har budt på en lang række bestyrelsesposter. I årene op til finanskrisen blev han betragtet som landets ukronede bestyrelseskonge og sad i 2010 ifølge Børsen på 19 formandsposter, hvoraf syv selskaber var børsnoteret. 

N.E. Nielsen sad frem til 2010 blandt andet for bordenden af bestyrelsesbordet i den nu hedengangne Amagerbank. Det kostede som bekendt et retsopgør med Finansiel Stabilitet, men N.E. Nielsen blev sammen med den øvrige top i Amagerbanken frikendt og slap for at betale 900 mio. kr. i erstatning. 

Banklukningen fylder fortsat meget for N.E. Nielsen, lyder det fra fødselaren, som altid står ved sit ansvar, uanset hvor slemt det står til.

”Du løber ikke af gårde, når krisen kradser, og vinden blæser, selvom det er det letteste,” udtaler han.

Der har også været problemer at løse for N.E. Nielsen i fodboldklubben Brøndby, modeportalen Stylepit, Genan, InterMail og DanDrit.  

Som advokat har N.E. Nielsen ført sager i Højesteret og præget den danske lovgivning med principielle sager, herunder kapitalmarkedslovens regler om overtagelsestilbud, da TDC blev overtaget første gang af en kapitalfond.

I 2011 blev N.E. Nielsen partner i Lett Advokater, og da advokatfirmaet i 2017 blev en del af det internationale advokatfirma DLA Piper, fik han indfriet et mål om international leverancekraft.

Fik nok efter ét år som advokat: Nu disrupter han branchen  

Advokat headhuntet til medicinalkoncern: "Jeg måtte hoppe på det tog, for der er ikke så mange af den slags muligheder"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også