AdvokatWatch

Britiske strafferetsadvokater truer med strejke for at øge salær

Der er behov for at øge salæret til strafferetsadvokater, lyder det fra forening i Storbritannien. Advokaterne har truet med at strejke næste måned.

Britiske advokater har tidligere strejket. Her en strejke mod besparelser i den britiske retshjælp i 2014. | Foto: Alastair Grant/AP/Ritzau Scanpix

Puljen til retshjælp i straffesager i Storbritannien får et årligt tilskud på 135 mio. pund, svarende til knap 1,2 mia. kr. Det sker efter advokater og medlemmer af foreningen The Criminal Bar Association truede med at strejke i næste måned, hvis ikke deres salærer blev hævet. Det skriver britiske The Times.

Udmeldingen kom efter offentliggørelsen af en rapport, udarbejdet af den pensionererede dommer Christopher Bellamy, der konkluderede, at strafferetsadvokater var underbetalte. I rapporten anbefalede dommeren, at advokaternes salær blev hævet med mindst 15 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier