AdvokatWatch

Britisk topjurist opfordrer advokater og dommere til at ændre syn på online retssager

Tanken om at udvide brugen af videoretsmøder og -afhøringer fremkalder skepsis blandt dommerne og advokater. Men nu opfordrer højtstående profil i Storbritanniens retssystem til at omfavne de digitale muligheder.

I Danmark har justitsminister Nick Hækkerup (S) ad flere omgange forsøgt at indføre flere virtuelle retsmøder og afhøringer. Men skepsissen er også udbredt blandt danske advokater. | Foto: Colourbox/Erwin Wodicka

Advokater og dommere bør omfavne "den uundgåelige digitalisering af samfundet" i stedet for at modsætte sig den. Sådan lyder opfordringen fra Sir Geoffrey Vos, dommer og formand for den civile afdeling i England og Wales' retssystem. Det skriver mediet Lawgazette.

Ifølge topjuristen har Storbritanniens advokat- og dommerstand været hurtige til at omsætte fordelene ved online høringer under pandemien, men der er fortsat skepsis blandt dommere og advokater mod tiltag, der indskrænker mulighederne for at være fysisk til stede i retten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Kammeradvokatens topchef Jens Bødtcher-Hansen håber på ro omkring den ombruste kammeradvokatordning, sagde han i ugens løb. Derudover bød ugen på historier om blandt andet udfordringer med at få møderet for landsret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier