AdvokatWatch

EU-Kommissionen advarer om øget pres på domstole og frie medier

Særlig bekymring er der om Ungarn og Polen, men også i Danmark er der plads til forbedring af retssikkerheden, viser ny årsrapport fra EU om retsstatens sundhedstilstand.

Med Viktor Orban som premierminister har Ungarn gennemført en række tiltag, der ifølge EU-Kommissionen svækker retsstaten i landet. Domstolens uafhængighed er faldende, og kampen mod korruption fungerer ikke, lyder det i ny rapport. | Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS / X01164

Det er en krig med mange slag. Tirsdag trak EU-Kommissionen sit seneste våben mod de lande i unionen, hvor retsstaten er under angreb: Årsrapporten over retsstatens sundhedstilstand.

Og selv om rapporten omfatter et kapitel for samtlige 27 medlemslande om deres respektive problemer med domstolenes uafhængighed, korruption, mediefrihed og demokratisk kontrol, så tiltrækker særligt konklusionerne om Ungarn og Polen sig opmærksomhed.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier