AdvokatWatch

EU-Kommissionen advarer om øget pres på domstole og frie medier

Særlig bekymring er der om Ungarn og Polen, men også i Danmark er der plads til forbedring af retssikkerheden, viser ny årsrapport fra EU om retsstatens sundhedstilstand.

Med Viktor Orban som premierminister har Ungarn gennemført en række tiltag, der ifølge EU-Kommissionen svækker retsstaten i landet. Domstolens uafhængighed er faldende, og kampen mod korruption fungerer ikke, lyder det i ny rapport. | Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS / X01164

Det er en krig med mange slag. Tirsdag trak EU-Kommissionen sit seneste våben mod de lande i unionen, hvor retsstaten er under angreb: Årsrapporten over retsstatens sundhedstilstand.

Og selv om rapporten omfatter et kapitel for samtlige 27 medlemslande om deres respektive problemer med domstolenes uafhængighed, korruption, mediefrihed og demokratisk kontrol, så tiltrækker særligt konklusionerne om Ungarn og Polen sig opmærksomhed.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier