AdvokatWatch

Omstridt forslag forsinkede processen – men nu er Norges første advokatlov præsenteret

Den norske regering har nu fremlagt landets første advokatlov. Det sker, efter et forslag om at forbyde advokater at lave arbejde for de virksomheder, de sidder i bestyrelsen for, skabte røre i branchen.

I sidste uge fremlagde den norske regering et endeligt forslag til den første advokatlov i norsk historie. | Foto: Jens Dresling

Det skabte røre blandt nabolandets advokater, da et bestemt lovforslag om at forbyde advokater at påtage sig advokatopgaver for virksomheder, hvor den pågældende selv sidder i ledelsen, typisk i form af bestyrelsesstillinger, så ud til at blive vedtaget.

Men i sidste uge fremlagde den norske regering et endeligt forslag til, hvad der står til at blive den første advokatlov i norsk historie. Og her er det omstridte punkt vedrørende bestyrelsesadvokater blevet nuanceret, skriver Advokatbladet.no.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier