Dansk udbyttesag kan blive den dyreste i britisk retshistorie

De sager, som de danske skattemyndigheder vil føre i Storbritannien i forbindelse med udbytteskandalen, slår ifølge britisk medie alle rekorder.
Der blev ifølge skattemyndighederne svindlet med udbytteskat for mindst 12,7 mia. kr. i årene fra 2012 til 2015. | Foto: Philip Davali/EB
Der blev ifølge skattemyndighederne svindlet med udbytteskat for mindst 12,7 mia. kr. i årene fra 2012 til 2015. | Foto: Philip Davali/EB

Det bliver et sagskompleks af hidtil uset omfang, når sagerne om svindel med udbytteskat skal føres i Storbritannien, skriver Børsen på baggrund af en historie i advokatmediet 360Law.

"Sagen, som forventes at blive den længste og dyreste i britisk retshistorie (...) kan muligvis vare frem til 2024," skriver 360Law ifølge Børsen.

Den omtalte sag er imod 74 selskaber og 29 personer repræsenteret af 21 forskellige advokatkontorer.

Senere i år eller til næste år starter sagen mod den hovedmistænkte Sanjay Shah ved Retten i Glostrup.

Sideløbende kører der ifølge Børsen et civilretligt spor, hvor Danmark har sagsøgt 545 personer og selskaber ved domstole i USA, England, Dubai, Malaysia, Danmark og Canada.

Der blev ifølge skattemyndighederne svindlet med udbytteskat for mindst 12,7 mia. kr. i årene fra 2012 til 2015.

Skattestyrelsen har skønnet, at bestræbelserne på at hente noget af det tabte hjem vil ende med en samlet advokatregning på 2,4 mia. kr. Det beløb kan dog ende med at blive meget højere, hvis de danske myndigheder taber nogle af de sager, der er anlagt i Storbritannien, har en britisk advokat tidligere vurderet.

Tidligere skatteminister langer ud efter Bagmandspolitiet i udbyttesag

Hovedmistænkt i udbyttesag: Advokaterne ender med at få alle pengene

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også