AdvokatWatch

Britisk topadvokat advarer: Hård kamp om talenter fører til uholdbare lønninger

Advokatfirmaerne i London slås så intenst om de største talenter, at lønningerne har nået et helt uholdbart niveau, lyder det fra formanden for et af Storbritanniens store advokathuse.

En nyuddannede advokat i London kan tjene op imod 125 pund, svarende til godt 1 mio. kr. | Foto: Thomas Borberg

Der bliver fisket med alt for store lønsedler i havet af britiske advokattalenter, mener Richard Foley, seniorpartner og bestyrelsesformand i Pinsent Masons, der er et af Storbritanniens 20 største advokatfirmaer, ifølge Financial Times.

Richard Foley kommer på banen, efter de største advokattalenters lønninger i London er strøget forbi de niveauer, man ser i for eksempel investeringsbanker.

"Lønniveauerne i de største advokatfirmaer er komplet uholdbare," siger Richard Foley ifølge Financial Times.

Han henviser blandt andet til historier om lønninger på op imod 125.000 pund, svarende til godt 1 mio. kr., til helt nyuddannede advokater.

"Hvis jeg sad på den anden side af bordet, ville jeg tænke, hvor meget værdi får jeg egentlig ud af den person," siger Richard Foley.

Verdens største advokatfirma målt på omsætning, amerikanske Kirkland & Ellis, der også har kontor i London, betaler sine junioradvokater en årsløn, der svarer til omkring 1,2 mio. kr.

De høje lønninger har ifølge Financial Times skabt splid blandt advokatfirmaer i London, hvor langt fra alle kan være med i lønkrigen.

Blandt andre siger Michael Chissick, managing partner i London-firmaet Fieldfisher, at han er frustreret over, at "nogle nyuddannede advokater i amerikanske advokatfirmaer tjener mere end nogle af vores partnere".

Amerikansk undersøgelse: Forskellen i partnerløn for mænd og kvinder bliver større

Internationalt advokatfirma afviser at ændre på aflønningsmodel

Internationale advokatfirmaer holder igen med ansættelser under coronakrisen

Ansatte i internationalt advokatfirma går ned i tid og løn for at modstå krisen 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier