AdvokatWatch

Amerikanske topadvokater lander rekordår i 2019

Flere virksomhedshandler og store retssager med blandt andre Airbus på anklagebænken sendte amerikanske topadvokaters indtjening i 2019 på rekordniveau.

Advokatfirmaet Dechert var sidste år rådgiver for Airbus, da flykoncernen indgik verdens største forlig i en sag om korruption. | Foto: Bo Svane

Topadvokaterne i de største amerikanske advokatfirmaer havde et gyldent 2019, skriver Financial Times.

Således tjente de såkaldte top tier-partnere i gennemsnit 3 mio. dollar, svarende til godt 20 mio. kr., sidste år. Det er ifølge avisen rekord.

Den gode indtjening skyldes især, at der har været godt gang i det amerikanske marked for virksomhedshandler, ligesom der har været flere store retssager.

Blandt andet kunne det Philadelphia-baserede advokatfirma Dechert øge lønnen til sine toppartnere med godt 10 pct. fra 2,7 mio. dollar i 2018 til 3 mio. dollar sidste år. Dechert var blandt andet rådgiver for Airbus, da flykoncernen indgik verdens største forlig i en sag om korruption.

Sagen handlede om salg af fly, hvor Airbus selv i 2016 opdagede uregelmæssigheder i forbindelse med eksportkreditter. Ifølge britiske medier var forliget på over 3 mia. euro.

Også i Skandinavien har 2019 været et godt år for M&A-markedet. Blandt andet har en analyse fra rådgivningsfirmaet Nordic Knowledge Partners ifølge Bloomberg vist, at antallet af virksomhedshandler steg med 13 pct. i første halvdel af 2019 i forhold til sidste halvdel af 2018.

Japans største advokatfirma åbner EU-afdeling i jagt på M&A-vækst

Bech-Bruun-klient skal opføre Japans første havmøllepark

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier