AdvokatWatch

Amerikanske topadvokater lander rekordår i 2019

Flere virksomhedshandler og store retssager med blandt andre Airbus på anklagebænken sendte amerikanske topadvokaters indtjening i 2019 på rekordniveau.

Advokatfirmaet Dechert var sidste år rådgiver for Airbus, da flykoncernen indgik verdens største forlig i en sag om korruption. | Foto: Bo Svane

Topadvokaterne i de største amerikanske advokatfirmaer havde et gyldent 2019, skriver Financial Times.

Således tjente de såkaldte top tier-partnere i gennemsnit 3 mio. dollar, svarende til godt 20 mio. kr., sidste år. Det er ifølge avisen rekord.

Den gode indtjening skyldes især, at der har været godt gang i det amerikanske marked for virksomhedshandler, ligesom der har været flere store retssager.

Blandt andet kunne det Philadelphia-baserede advokatfirma Dechert øge lønnen til sine toppartnere med godt 10 pct. fra 2,7 mio. dollar i 2018 til 3 mio. dollar sidste år. Dechert var blandt andet rådgiver for Airbus, da flykoncernen indgik verdens største forlig i en sag om korruption.

Sagen handlede om salg af fly, hvor Airbus selv i 2016 opdagede uregelmæssigheder i forbindelse med eksportkreditter. Ifølge britiske medier var forliget på over 3 mia. euro.

Også i Skandinavien har 2019 været et godt år for M&A-markedet. Blandt andet har en analyse fra rådgivningsfirmaet Nordic Knowledge Partners ifølge Bloomberg vist, at antallet af virksomhedshandler steg med 13 pct. i første halvdel af 2019 i forhold til sidste halvdel af 2018.

Japans største advokatfirma åbner EU-afdeling i jagt på M&A-vækst

Bech-Bruun-klient skal opføre Japans første havmøllepark

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier