Tusindvis af franske advokater nedlægger arbejdet

Franske advokater har nedlagt arbejdet i protest mod regeringens pensionsreform. De nægter at betale mere til pension for at finansiere præsidentens reform.
Demonstrationer i Frankrigs gader mod Macrons pensionsplaner. Nu har advokater nedlagt arbejdet. | Foto: Alain Jocard/AFP / AFP
Demonstrationer i Frankrigs gader mod Macrons pensionsplaner. Nu har advokater nedlagt arbejdet. | Foto: Alain Jocard/AFP / AFP

Den franske præsident, Emmanuel Macron, vil erstatte Frankrigs 42 forskellige pensionssystemer med et universelt system, og det har ifølge DR fået tusindvis af franske advokater til at nedlægge arbejdet.

Advokaterne står til at skulle indbetale næsten dobbelt så meget til deres arbejdsmarkedspension, samtidig med at de får udbetalt mindre, og det har fået Frankrigs advokatråd, CNB, til at opfordre deres 70.000 medlemmer til at "indstille al juridisk aktivitet".

"Regeringen nægter at indgå en dialog og bærer derfor hele ansvaret for konsekvenserne af arbejdsnedlæggelserne i retsvæsenet," lyder det ifølge DR i en pressemeddelelse fra det franske advokatråd, CNB.

Dansk dommer går i demonstration mod polsk retsreform

Ved midnat kollapsede en af verdenshandlens vigtigste institutioner 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også