AdvokatWatch

Britiske advokater skylder millioner i ubetalte bøder

Beløbet på ubetalte bøder i Storbritannien runder knap 3,5 millioner pund, skriver Law.com.

Foto: Pexels

Beløbet på ubetalte bøder uddelt af SDT (Solicitors Disciplinary Tribunal), der fører tilsyn med advokater i Storbritannien, runder knap 3,5 millioner pund, svarende til omkring 30 millioner kr. Det skriver branchemediet Law.com.

Det er en stigning på mere end 30 pct. siden 2017, skriver mediet. Sidste år lykkedes det kun at indkræve 528.393 pund mod 1,4 millioner pund året forinden.

Bøderne ifølge Law.com steget de sidste tre år. Tidligere i år blev advokat og partner Ryan Beckwith i et af Storbritanniens største advokatfirmaer Freshfields tildelt en bøde på 35.000 pund samt sagsomkostsninger på 200.000 pund, hvilket samlet løber op i knap 2 mio. kr.

I Danmark har der i få tilfælde været problemer med at få advokater til at betale de bøder, som de er blevet pålagt af Advokatnævnet, lød det for nyligt fra generalsekretær Andrew Hjuler Crichton.

Siden foråret har Advokatrådet set sig nødsaget til at indbringe 11 bødesager for nævnet, oplyste Advokatsamfundet til AdvokatWatch tidligere på måneden.

Nævnet har indtil videre behandlet syv af sagerne og pålagt bøder i størrelsesordenen 20.000-80.000 kr. til de advokater, der ved endnu en opfordring ikke har betalt en tidligere bøde.

Engelsk topadvokat får millionbøde for seksuel krænkelse

Advokatrådet sender flere advokater med ubetalte bøder i Advokatnævnet

Relaterede

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier