AdvokatWatch

Plesner bistår medicinalselskab i milliardsalg

Bestyrelsen og hovedaktionærerne i børsnoterede Veloxis har accepteret et købstilbud fra japansk konglomerat, der lyder på samlet 8,9 mia. kr. Plesner agerer sammen med et amerikansk advokatfirma som juridiske rådgivere for Veloxis.

Det danske advokatfirma Plesner er sammen med det amerikanske advokatkontor K&L Gates juridiske rådgivere for Veloxis i fobindelse med transaktionen. | Foto: Torben Stroyer / Ritzau Scanpix

Medicinalselskabet Veloxis er på vej mod en afnotering fra børsen i København, efter at japanske Asahi Kasei Corporation via et dansk datterselskab har afgivet et købstilbud på selskabet.

Det meddeler Veloxis i en børsmeddelelse mandag morgen.

Både Lundbeckfonden og Novo Nordisk Fondens investeringsselskab, Novo Holdings, der til sammen sidder på mere end 80 pct. af aktierne i selskabet, har accepteret tilbuddet, ligesom den øvrige bestyrelse anbefaler aktionærerne at acceptere tilbuddet.

"Veloxis har skabt væsentlig værdi for alle aktionærer, hvilket vi mener er reflekteret i dette overtagelsestilbud. Vi er begejstrede over det engagement, Asahi Kasei har vist for den videre udvikling af Veloxis, der stadig fastholder Veloxis' fokus på at forbedre transplanterede patienters liv," udtaler bestyrelsesformand Michael Heffernan i børsmeddelelsen.

Asahi Kasei har tilbudt de to fonde samt indehavere af warrants en pris på 4,45 kr. pr. aktie, mens selskabets øvrige aktionærer tilbydes 6 kr. pr. aktie – en pris, der ligger 60 øre under fredagens lukkekurs på 6,60 kr. Samlet lyder buddet på Veloxis på 8,9 mia. kr.

Det danske advokatfirma Plesner er sammen med det amerikanske advokatkontor K&L Gates juridiske rådgivere for Veloxis i fobindelse med transaktionen, oplyser Veloxis i en pressemeddelelse.

Japansk konglomerat

Veloxis blev oprindeligt stiftet i Danmark under navnet Lifecycle Pharma og havde i en periode tidligere Shire-topchef Flemming Ørnskov som adm. direktør, men selskabet skiftede navn i 2011 og holder i dag til i byen Cary i delstaten North Carolina i USA, hvor alle selskabets 58 medarbejdere er ansat.

Firmaet er fortsat børsnoteret i Danmark og har formelt set en europæisk afdeling hos netop Plesner i København.

Købstilbuddet er formelt afgivet af Asahi Kasei Pharma Denmark A/S, der er et nystiftet datterselskab til Asahi Kasei Group bestående af forskelligartede selskaber inden for materialevidenskabs-, bolig-, sundheds- og hospitalssektoren.

Koncernens forretning i sundheds- og hospitalssektoren omfatter udstyr og systemer til akut, intensiv sygepleje, dialyse, terapeutisk aferese, transfusion og fremstilling af bioterapeutiske midler samt lægemidler og diagnostiske reagenter. Selskabet er repræsenteret i flere end 100 lande og har flere end 40.000 medarbejdere.

(Denne artikel er skrevet i samarbejde med vores søstermedie MedWatch.)

Spies solgt med de største advokathuse på sidelinjen 

Kromann Reumert og Accura rådgiver på milliardhandel

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier