AdvokatWatch

Global organisation for advokatbranchen præsenterer længe ventet strategi i 2020

Ønsket om en strategi og gennemsigtighed i økonomien hos den store internationale organisation IBA har mødt modstand fra ledelsen. Men efter flere års arbejde forventer advokatsamfundene nu, at strategien falder på plads i 2020.

I 2019 blev IBA's årlige konference afholdt i Seoul, Sydkorea. | Foto: Maiken Reimer Rønneberg

I to og et halvt år har advokatsamfund i 50 lande arbejdet for, at den store internationale organisation International Bar Association (IBA) med mere end 80.000 medlemmer skal have en strategi. Den skal give medlemmerne indsigt i, hvordan beslutningerne bliver taget, hvordan økonomien er sammensat, og hvilke forretningsområder IBA varetager.

Der har siden IBA blev stiftet i 1947 ikke været offentliggjort, hvordan organisationen forvalter de penge, som medlemmerne er med til at betale til organisationen i form af kontingenter og kursusgebyrer. Fra Advokatsamfundenes styrekomités side var håbet, at man ville komme i mål med en strategi i år, men det bliver ikke tilfældet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier