AdvokatWatch

Ny undersøgelse: Flere virksomheder bruger egne jurister

En amerikansk undersøgelse viser, at flere virksomheder selv varetager juridiske opgaver internt. Hos Carlsberg genkender man tendensen.

Foto: Colourbox

Flere virksomheder vælger at lægge løsning af juridiske opgaver internt. Det fremgår af en amerikansk undersøgelse, som mediet K-News, refererer til.

Undersøgelsen, 2018 In-House Legal Benchmarking Report, som amerikanske Exterro står bag, tager udgangspunkt i 110 amerikanske virksomheder og deres juridiske afdelinger. Af undersøgelsen fremgår det, at 17 pct. af respondenterne i 2017 valgte at løse 75-100 pct. af de juridiske opgaver internt. I 2018 var antallet steget til 29 pct. af respondenterne.

Selvom undersøgelsen tager udgangspunkt i det amerikanske marked, kan man hos Carlsberg nikke genkendende til tendensen. Juridisk direktør hos Carlsberg, Ulrik Andersen, siger til K-News, at det især er på compliance-området, at tendensen gør sig gældende. Han ser flere grunde til at varetage de juridiske opgaver internt fremfor at hyre et eksternt advokatfirma.

"Du får en billigere og mere skræddersyet rådgivning ved insourcede ressourcer. Normalt ligger den eksterne rådgivning på tre gange omkostninger i forhold til den interne omkostning. Den interne rådgiver kender normalt forretningen meget bedre end den eksterne, så tit får du bedre rådgivning med indblik i forretningsmodel og processer fra den interne," siger han til K-News.

Ny chefjurist i Lagkagehuset  

Fra Accura til Ørsted: "Rollen som intern advokat passer mig bedre" 

Fra advokatkontoret til inhouse: "Man skal ikke kimse af work-life balance"

Virksomhedsjuristernes formand: Vores medlemmer ønsker at sidde med så højt oppe i organisationen som muligt 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier