AdvokatWatch

Danske Banks whistleblower allierer sig med amerikansk topadvokat

Howard Wilkinson, der de seneste dage er blevet kendt som Danske Banks whistleblower, har hyret en af USA's fremmeste advokater på området til at repræsentere sig.

Foto: Colourbox

Den tidligere medarbejder i Danske Bank Howard Wilkinson, der er blevet kendt som whistleblower i den store hvidvasksag, har hyret den amerikanske topadvokat Stephen M. Kohn.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Stephen M. Kohn kommer fra firmaet Kohn, Kohn & Colapinto, der netop har slået sig op på beskyttelse af whistleblowere. Advokaten er desuden direktør for interesseorganisationen The National Whistleblower Center i USA.

Ifølge avisen har Stephen M. Kohn repræsenteret en række whistleblowere, hvor han har formået at hente anseelige summer hjem til dem. Blandt andet hentede han 104 mio. kr. til Bradley Birkenfeld, fordi han over for de amerikanske myndigheder afslørede ulovligheder hos den schweiziske storbank UBS.

I tirsdags modtog en hemmeligholdt klient 13,6 mio. dollar for at have givet oplysninger til det amerikanske skattevæsen, der sikrede skattevæsnet 52,6 mio. dollar i bøder og ekstra skatteindtægter.

Stephen M. Kohn har allerede været på banen for Howard Wilksonson. Ifølge erhversmediet Finans har advokaten sendt et brev til bagmandspolitiet, justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og de estistke myndigheder efter et læk af whistleblowerens navn til det estistke medie Eesti Ekspress. I brevet krævede advokaten beskyttelse af Howard Wilkinson, så han ikke oplever hævnaktioner eller krænkelser af hans rettigheder.

Fredag eftermiddag oplyser Ritzau, at Justitsministeriet har bedt de relevante myndigheder "om at tage de nødvendige foranstaltninger" i forhold til beskyttelse af Howard Wilkinson. Ministeriet ønsker ikke at uddybe, hvilke foranstaltninger der er tale om.

Danske Banks jurister begik klare bommerter i hvidvask-sag 

Advokaten bag Danske Bank-undersøgelsen: Sproget er mit våben

Jurister sætter spørgsmålstegn ved tilsynets manglende anmeldelse af Danske Bank

Danske Bank brugte Panama-advokater

Danske Banks advokat: Kender intet til amerikanske hvidvask-undersøgelser 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier