AdvokatWatch

London advarer: Hårdt Brexit kan koste arbejdspladser i advokatbranchen

Hvis Storbritannien næste år forlader EU uden en tilbagetrækningsaftale, kan det få store konsekvenser for advokatbranchen. Det mener formanden for Londons politiske komite, som advarer om et potentielt tab på i alt 12.000 job i hovedstaden på tværs af flere sektorer.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Storbritanniens udtrædelse af den Europæiske Union næste år vil få store konsekvenser for erhvervslivet i landet og ikke mindst i hovedstaden, London.

For advokatbranchen har snakken i høj grad været centreret omkring de muligheder, der kan opstå for flere og nye opgaver på den baggrund, men Brexit kan også få store negative konsekvenser for branchen på den længere bane.

Det siger Catherine McGuinness, der er formand for den såkaldte Policy & Resources Committee i London, til Legal Week.

"For advokatfirmaer vil der være rigtig meget arbejde omring Brexit lige umiddelbart efter. Men de skal alle sammen overveje hvilke tiltag, de vil indføre på længere sigt," siger Catherine McGuinness til branchemediet.

Som formand for City of London Corporations Policy & Resources Committee har hun det øverste ansvar for politiske spørgsmål, der kan berøre den finansielle sektor og liberale erhverv, herunder advokatbranchen, i Storbritannien.

Hun talte med Legal Week i den forgangne uge efter at have talt ved en høring om Brexit i det britiske Parlament. Her var beskeden, at en britisk udtrædelse af EU uden en tilbagetrækningsaftale - et såkaldt no-deal Brexit eller hårdt Brexit på dansk - vil koste London 12.000 arbejdspladser.

Det vil kunne mærkes på tværs af de liberale erhverv, som vurderes til en bruttoværdi på 188 mia. pund (1573 mia. kr.) og beskæftiger 4,6 mio. mennesker på tværs af Storbritannien.

Og selvom det særligt er finanssektoren, som vil blive ramt, så siger Catherine McGuinness også til Legal Week, at advokatfirmaerne "helt sikkert" vil mærke effekten af presset i den sektor.

Storbritannien træder officielt ud af EU 29. marts 2019 - altså om mindre end otte måneder.

EU's brexitforhandler ser gennembrud på det juridiske område 

Dansk London-advokat ruster sig til Brexit-travlhed 

Globale advokatfirmaer søger mod Irland for at sikre sig mod Brexit  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier