Britisk advokattilsyn afviser undersøgelse af firma efter anklager om "fatalt fejlbehæftet" undersøgelse

Det britiske advokattilsyn vil ikke undersøge advokatfirmaet Hogan Lovells trods hårde anklager om, at firmaet har "hvidvasket" korruption i Sydafrika.
Labour-politiker Peter Hain er "ekstremt skuffet" over, at det britiske advokattilsyn ikke vil undersøge firmaet Hogan Lovells' arbejde i Sydafrika.
Labour-politiker Peter Hain er "ekstremt skuffet" over, at det britiske advokattilsyn ikke vil undersøge firmaet Hogan Lovells' arbejde i Sydafrika.

Det britiske advokattilsyn, Solicitors Regulation Authority (SRA), afviser at indlede en undersøgelse af advokatfirmaet Hogan Lovells efter at Labour-politikeren Peter Hain har beskyldt firmaet for at understøtte korruption og kammerateri i Sydafrika.

Det skriver branchesitet Legal Week.

Hogan Lovells, der har over 2700 advokater i 25 lande, har stået i spidsen for en undersøgelse af to medarbejdere hos de sydafrikanske skattemyndigheder. Parret modtog over en seksårig periode mistænkelige indbetalinger på deres private konti på i alt 200.000 pund, ca. 1,7 mio. kr. Hogan Lovells konkluderede bl.a., at en af medarbejderne ikke oplyste korrekt om ”eksterne forretningsinteresser”, men ifølge Peter Hain, medlem af det britiske overhus og tidligere minister under premierministrene Tony Blair og Gordon Brown, har advokatfirmaet langt fra afdækket det fulde billede af sagen.

”Ufærdig, fatalt fejlbehæftet rapport”

I en debat i det britiske overhus i januar betegnede Hain, der var anti-apartheid aktivist i 70’erne, Hogan Lovells arbejde som en ”ufærdig, fatalt fejlbehæftet hvidvaskning af en rapport”. Hain betegnede advokatfirmaet som enten ”villigt godtroende eller ondsindet medskyldig” og med til at understøtte korruption, kammerateri og hvidvaskning i Sydafrika. Han opfordrede det britiske advokattilsyn til at inddrage Hogan Lovells tilladelse til at drive advokatvirksomhed.

Men tilsynet har nu afvist at indlede en undersøgelse.

"Vi har undersøgt sagen grundigt og fået juridisk eksperthjælp. Vi har konkluderet, at de emner, Lord Hain har rejst over for os, handler om arbejde, som er udført af advokater, vi ikke fører tilsyn med, og derfor er sagen uden for vores jurisdiktion. Derfor har vi lukket sagen," siger en talsmand for SRA ifølge Legal Week.

Afgivet forklaring to gange

Hogan Lovells erklærer sig tilfreds med beslutningen.

"Det rette forum for at løse enhver tvist er, og har altid været, i Sydafrika (...). Desuden har lederen af vores kontor i dette lande afgivet forklaring til det sydafrikanske parlament to gange og redegjort fuldt for det arbejde, vi har udført," udtaler en talsmand.

Peter Hain oplyser til Legal Week, at han er "ekstremt skuffet over udfaldet" og vil forfølge sagen yderligere.

Britisk politiker i skarpt angreb på advokater i korruptionssag 

Gorrissen sender medarbejdere jorden rundt 

Flere kvindelige chefjurister i de største amerikanske firmaer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også