AdvokatWatch

Globalt advokatfirma forbereder indtog i Danmark

Advokatfirmaet Global Legal Solutions vil indtage Danmark med billigere advokatbistand. "Timeprisbetaling, the billable hour, er stendød i vores øjne og ikke relevant i en moderne forretningsverden," siger advokat og partner i GLS Group, Peter Kristian Ellegaard.

Den internationale advokat- og rådgivningsvirksomhed Global Legal Solutions Group (GLS), der går efter at udfordre den etablerede advokatbranche med bl.a. lavere honorarer og et opgør med den traditionelle timebetaling, arbejder med planer om et dansk kontor med en ansøgning til Justitsministeriet, der opfylder de danske krav til etablering af advokatvirksomhed.

Det oplyser advokat Peter Kristian Ellegaard, partner i GLS Group, til AdvokatWatch.

Peter Kristian Ellegaard har siden 2016 været partner i GLS Group med base på hovedkontoret i Singapore efter en årrække som advokat i Maersk-gruppen. Først som advokat i amerikanske Maersk Inc. og senere i APM Terminals som først general counsel for Asien og senere global compliance director i Haag og Singapore.

Samlet er vores behov for mursten, borde og stole drastisk minimeret

Peter Kristian Ellegaard, advokat og partner i GLS Group
GLS Group er stiftet for blot fire år siden i 2014 af den australske advokat Matthew Glynn og britiske Simon Bryan, begge med en fortid som partnere i DLA Piper. De to stiftere sidder i dag som henholdsvis managing director i GLS Law Firm i Singapore og i GLS' afdeling i Dubai, der fokuserer på Mellemøsten og Nordafrika.

Advokat- og rådgivningsgruppen er i dag opdelt i to primære forretningsben, GLS og GLS Law Firm Solutions, og gruppen har omkring 200 advokater tilknyttet globalt, senest med nye kontorer i Milano, Rom og Moskva.

Vil stille advokatbranchen på den anden ende

GLS markedsfører sig selv som verdens ledende juridiske industri-disrupter og arbejder ud fra princippet om at opnå "meget mere for meget mindre".

"Vi vil gerne ekspandere og er fortsat på et meget tidligt stadium i denne her proces med en stærkt disruptiv forretningsmodel, og vi vil gerne se, at andre virksomheder tager lignende initiativer. Simpelthen for at stille advokatbranchen på den anden ende og arbejde for, at advokater strukturerer sin virksomhed på en anden måde og på baggrund af, hvad klienter reelt har brug for," siger Peter Kristian Ellegaard.

Ifølge Ellegaard arbejder GLS gerne på timebasis, hvis klienten ønsker det, men 95 pct. af opgaverne bliver løst på basis af en fast pris.

"Timeprisbetaling, the billable hour, er stendød i vores øjne og ikke relevant i en moderne forretningsverden, fordi mantraet er, at jo mere du kan registrere i form af timer, des mere tjener du. Det strider mod al logik og sund fornuft, når vi reelt kan levere en lang række juridiske ydelser i topklasse og til en brøkdel af den pris, der er udbredt i branchen," siger Ellegaard, og tilføjer, at de store advokatfirmaer naturligvis har nogle ekspertiser, som GLS ikke har og ikke ønsker at have.

Intet kompromis med kvalitet

Han henviser til, at GLS i nogle tilfælde kan ligge 80-90 pct. under almindelige priser på typiske advokatopgaver som for eksempel M&A, finansieringsdokumentation, indkøbs- og salgskontrakter, compliance og andet, og som en klient skulle betale hos et større advokatfirma i London.

"Det kan vi gøre uden at gå på kompromis på kvaliteten. De advokater, vi har, kommer netop fra de større advokatfirmaer, og derfor er det afgørende for os, at kvaliteten er hundrede procent sammenlignelig. Det sikrer vi os også ved, at vores advokater har mindst fem års praktisk advokaterfaring, meget gerne krydret med in-house erfaring og meget gerne en bestalling i et common law-land (anglo-amerikansk, red.)," siger Peter Kristian Ellegaard, der tilføjer, at GLS blandt andet har græske, tyske og russiske advokater i staben.

Lavprismodellen i GLS Group er en kombination af flere forhold.

"Af de 200 advokater i GLS Group world wide, har vi topklasse kontorfaciliteter til mindst 100 af dem. Mens yderligere 50 medarbejdere typisk er ude hos klienter, arbejder de resterende medarbejdere fleksibelt hjemmefra, men de fortsat kommer på kontoret."

"Samlet er vores behov for mursten, borde og stole drastisk minimeret. Yderligere er det vores mål at have ca. 60 pct. som faste medarbejdere, og de øvrige 40 pct. som konsulenter. Dermed er vores base af faste omkostninger relativt lille, og vi er samtidig meget fleksible, så vi kan etablere for eksempel et M&A-hold på 5-10 advokater i løbet af meget kort tid. Vi skal ikke ud at ansætte folk, for vi har dem selv," fortæller Peter Kristian Ellegaard.

Væsentlig anderledes omkostningsstruktur

Korrekturlæsning af dokumenter varetages af en "lille hær" af typisk forhenværende og pensionerede advokater, juramanuduktører og forlæsere med engelsk som modersmål.

"I stedet for at betale omkring 250 pund i timen hos en advokat i London betaler man hos os 32 dollars i timen for den type af ydelser. Hvis du lægger det hele sammen, vil du se en omkostningsstruktur, der er væsentlig anderledes end den traditionelle advokatverden," siger Peter Kristian Ellegaard.

Et andet element er samarbejde med andre og ofte mindre advokatfirmaer, hvor GLS enten assisterer i forbindelse med konkrete opgaver eller udlåner en medarbejder. Et område, der har vist sig overraskende stort.

Ifølge Ellegaard var der ved stiftelsen af GLS i 2014, og før han selv trådte ind i virksomheden, en vis nervøsitet hos de to grundlæggere Matthew Glynn og Simon Bryan for, hvordan den traditionelle advokatbranche og især de store firmaer ville reagere.

"Vi føler ikke, at der er et mistillidsforhold. Tværtimod har GLS Group i dag 30 advokatfirmaer som egne klienter og bistår dem med at blive mere konkurrencedygtige og profitable."

EY opruster i kampen mod advokatfirmaer  

Far og søn tager kampen op mod de store advokatfirmaer i Syddanmark

Nyt advokatkontor i Aarhus tilbyder pengene retur 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier