AdvokatWatch

Hver tredje advokat: Digitaliseringen har taget opgaver fra os om fem år

Gennemgang af aftaler, informationssøgning og kontakt til domstolene er nogle af de opgaver, advokater mener, vil blive overtaget af maskiner.

Foto: Colourbox

Hver tredje advokat mener, at opgaverne på bordet i dag i en eller anden udstrækning er overtaget af digtialiseringen inden for fem år.

Det skriver branchemediet Legally yours baseret på en undersøgelse blandt 1226 svenske advokater.

29 pct. af de adspurgte mener, deres nuværende arbejdsopgaver er helt eller delvist erstattet af digitale tjenester inden for de næste fem år, mens 71 pct. afviser det.

Især erhvervsadvokater mærker digitaliseringen med 40 pct., der mener, de vil miste opgaver til teknologien inden for fem år.

Regnemaskinerne tager over

Udformning og gennemgang af aftaler, research, kontakt til domstole og information til klienter er nogle af de opgaver, advokaterne mener, vil blive overtaget af computere.

"Jeg arbejder med konkurser og rekonstruktion og alt, som hører til økonomi, kan man regne på - arbejde, som vil blive overtaget af maskiner," udtrykker en advokat i undersøgelsen.

Der er dog også en del, der er skeptiske over for, hvor meget digitale løsninger og machine learning kan bruges til. 

"Mit arbejde og mange juristers arbejde kan på ingen måde erstattes af digitale tjenester. Det juridiske arbejde er et kompliceret og krævende arbejde, der som regel ikke kan give overordnede, enkle svar på individuelle problemstillinger," skriver en af de adspurgte, der mener, at det kun vil give flere tvister at overlade juridiske spørgsmål til digitale tjenester, og dermed mere arbejde til juristerne.

Advokatregulering lægger bremse på vækstmuligheder 

Kammeradvokaten vil tjene penge, mens advokaterne sover: Lancerer digitalt værktøj på nye markeder 

Lundgrens hopper på den digitale bølge 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier