Partnere i britisk kæmpe knurrer over ventet fusion med amerikanere

Den ventede storfusion mellem London-firmaet Allen & Overy og amerikanske O’Melveny & Myers skaber uro blandt Allen & Overys partnere, der tvivler på at det er det rigtige match.
Partnerne i britiske Allen & Overy er kritiske over udsigten til fusion med amerikanske O’Melveny & Myers | Foto: Allen & Overy
Partnerne i britiske Allen & Overy er kritiske over udsigten til fusion med amerikanske O’Melveny & Myers | Foto: Allen & Overy

Partnerne i Allen & Overy, et af Storbritanniens største advokatfirmaer, er ikke udelt begejstrede ved udsigten til en snarlig fusion med Los Angeles-baserede O’Melveny & Myers.

Det skriver branchemediet Legal Week.

Allen & Overys ledelse har i længere tid været åben omkring, at firmaet gerne villle finde en partner i USA, og for nylig kom det frem, at topfolk fra Allen & Overy og O’Melveny & Myers har holdt fusionssamtaler. En fusion af de to firmaer vil ifølge Legal Week skabe et af verdens største advokatfirmaer med 3000 advokater og en omsætning på 2,8 mia. dollars, lidt mindre end verdens største advokatfirmaer, Kirkland & Ellis og Latham & Watkins, der begge ligger over 3 mia. dollars i omsætning.

Ikke i skabet

Men kombinationen er ikke nødvendigvis lige i skabet, mener Allen & Overys partnere ifølge Legal Week. Allen & Overy har stærke positioner inden for bl.a. corporate og virksomhedshandler, mens O’Melveny & Myers styrkepostioner ligger inden for retssager og underholdningsindustrien. Mange A&O-partnere har ifølge Legal Week svært ved at se det strategiske rationale, og en partner i firmaet oplyser til Legal Week, at de fleste London-partnere er "klart imod" fusionen.

Ledelsen i Alllen & Overy har da også internt tilkendegivet, at der, selv hvis en fusion bliver til noget, skal gøres mere ved corporate-området, hvis Allen & Overy skal nå den position i USA, firmaet sigter efter.

Allen & Overy er dog ikke uvant med det amerikanske marked. Firmaet var for 20 år siden rådgiver for den nu skandaleramte filmproducent Harvey Weinstein, da han fik sin assistent til at skrive under på en fortrolighedsklausul efter at hun havde anklaget ham for at voldtage en kollega. Allen & Overy-partner Mike Mansell er for nyligt blevet udspurgt om erklæringen af det britiske parlaments Kvinde- og Ligestillingskomité, hvor han erkendte, at erklæringen kunne opfattes som alt for restriktiv i forhold til assistentens muligheder for at udtale sig.

Medie: Magic Circle-selskab i fusionsplaner med amerikansk advokatfirma 

Weinstein-advokat: Omstridt fortrolighedsklausul skulle have været "tydeligere" 

Chicago-kæmpe indtager tronen som verdens største advokatfirma 

Partnere splittede over topboss' exit efter 'seksuel kommunikation' 

Advokatfirma lægger luft til Trump-advokat efter ransagning 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også