Deloitte jagter topfolk til juridisk indtog i Storbritannien

Som det sidste af de fire store revisionsfirmaer går Deloitte nu ind i det britiske marked for juridisk rådgivning
Deloitte jagter folk til et indtog på markedet for juridisk rådgivning i Storbritannien, bl.a. med ydelser inden for automatiseret dokumentgennemgang, ansættelsesret og skat
Deloitte jagter folk til et indtog på markedet for juridisk rådgivning i Storbritannien, bl.a. med ydelser inden for automatiseret dokumentgennemgang, ansættelsesret og skat

Revisions- og konsulentkæmpen Deloitte er på jagt efter tunge advokater til at stå i spidsen for en ny satsning på juridisk rådgivning i Storbritannien. Det skriver det juridiske branchesite Legal Week.

Deloitte vil søge om en såkaldt Alternative Business Structure licens, en ordning der siden 2012 har gjort det muligt for ikke-advokater at eje advokatvirksomheder.

Deloitte vil tilbyde rådgivning inden for bl.a. automatiseret dokumentgennemgang, teknologibaserede konsulentydelser til inhouse-jurister, ansættelsesret og skat.

“Vi var optaget af ikke at kopiere et traditionelt advokatfirma, men vi begyndte at se en forandring, hvor der med vores kernekompetencer (…) var en mulighed i markedet for juridisk service. Vi har brugt et år på at evaluere det, hvor vi har talt med juridiske chefer, og vi besluttede, at vi har en unik placering i forhold til at kombinere evnerne,” siger Matt Ellis, managing partner for tax and legal i Deloitte i Storbritannien til Legal Week.

Langt efter konkurrenter

Deloittes fremstød kommer fire år efter at de tre store konkurrenter, KPMG, EY og PwC, gik ind i markedet. De har ifølge Legal Week alle tre over 2000 advokater ansat, mens Deloitte har 1800.

Samtidig lancerer Deloitte også en global, juridisk konsulentforretning med over 100 medarbejdere i 10 lande.

“Vores 2016-survey blandt inhouse-jurister viste, at 62 pct. af juridiske rådgivere, chefjurister, adm. direktører og finansdirektører overvejer at revidere og forandre den måde, deres juridiske afdeling arbejder på markant, og det er præcis det, vi vil adressere med LMC (Legal Management Consulting, red.),” siger Piet Hein, global chef for Deloitte Legal.

I Danmark må ikke-advokater højst eje 10 pct. af advokatfirmaer. Ejerreglerne er et af de punkter, en arbejdsgruppe under Justitsministeriet gennem flere år har set på i forbindelse med en analyse af reguleringen og konkurrencen på advokatmarkedet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også