AdvokatWatch

Inhouse-advokat har skabt forståelse for behovet for at hejse røde flag

Efter at have opbygget en juridisk afdeling i stålvirksomheden Bladt Industries er 39-årige Anne Kaptain nu trådt ind i direktionen. Advokaten står i spidsen for et "lille advokatkontor" med otte jurister, der er gået fra at blive betragtet som en stopklods på de indre linjer til at være attraktive medspillere på virksomhedens projekter.

Juristerne er blevet anerkendte holdspillere i Bladt Industries, mener Anne Kaptain, advokat og kommerciel direktør i Aalborg-virksomheden, hvor hun har opbygget den juridiske afdeling. | Foto: Rasmus Degnbøl

På fem år har Anne Kaptain opbygget en juridisk afdeling fra bunden hos Bladt Industries, der leverer stålkonstruktioner til blandt andet havvindmølleparker. Det har været en udfordring at få eksempelvis projektledere til at opfatte juristerne som en hjælp frem for en juridisk stopklods, men i takt med, at inhouse-afdelingen er blevet til et "lille advokatkontor", er de juridiske kompetencer blevet en accepteret og integreret del af det daglige arbejde i den Aalborg-baserede virksomhed.

Det fortæller Anne Kaptain, der for godt en måned siden trådte ind i direktionen hos Bladt Industries, i et interview med AdvokatWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier