Flere kvindelige chefjurister i de største amerikanske firmaer

Andelen af kvindelige chefjurister i USA's største virksomheder er højere end nogensinde. Firmaerne foretrækker klart at ansætte folk med erfaring fra andre virksomheder frem for advokater

Flere af USA's største firmaer vælger en kvinde til at stå i spidsen for den juridiske afdeling. Det viser data fra headhunterfirmaet Russell Reynolds Associates, som i en årrække har fulgt udviklingen for topjurister i de store virksomheder.

28 pct. af Fortune 500-virksomhederne, dvs. 500 af de største virksomheder i USA, har kvindelige chefjurister, viser Russell Reynolds’ opgørelse, den højeste andel nogensinde og en stigning fra 26 pct. sidste år.

”Jobudsigterne for kvinder er forbedret i takt med at en større andel kvinder får in-house erfaring og konkurrerer om chefjurist-jobbet. Sammen med forbedringer i udvalget af kandidater betyder større fokus på diversitet og inklusion, at tendensen med at kvinder ansættes til det juridiske top-job står til at fortsætte,” skriver Cynthia Dow, leder af den juridiske afdeling i Russell Reynolds Associates i en kommentar på virksomhedsjuristsitet Corporate Counsel.

Ifølge Russel Reynolds er der sket en stigning i antallet af chefjurist-ansættelser, hvor kandidaten kommer fra andre virksomhedsjurist-jobs frem for fra advokatfirmaer. Mere end 80 pct. af chefjurist-jobbene bliver i dag besat med personer, der i forvejen arbejder som virksomhedsjurister.

Anderledes evner

“Juridiske medarbejdere i virksomhedsmiljøer får erfaring og udvikler evner som er meget anderledes end dem man får og udvikler i advokatfirmaer. De er i stand til at få dybere kendskab til en enkelt forretning og en gruppe stakeholders. De skal kunne håndtere en bredere vifte af emner hvor de sandsynligvis har begrænset ekspertise og må arbejde under betydelig tvetydighed, hvor de skal anvende deres bedst mulige vurdering, styre ressourcer og tage en myriade af beregnede risici, noget advokatfirmaer typisk ikke har frihed til at tage eller anbefale,” vurderer Cynthia Dow.

Hun påpeger også, at virksomhedsjurister skal udvikle lederegenskaber over for større og mere forskelligartede medarbejdergrupper end advokater i advokatfirmaer.

”Konsekvensen er, at når virksomheder skal ansætte folk til juridiske seniorjobs, så ser de i stigende grad mod personer, som tidligere har været udsat for de udfordringer, som er forbundet med in-house juridisk arbejde,” skriver hun.

Plesner- og Legoudbrydere klar med nyt specialiseret advokatfirma 

Juridisk direktør i Nets stopper og træder ud af bestyrelsen 

Direktør i Alm. Brand: "Det er sjældent, at der ikke er en juridisk vinkel på et projekt"  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også