AdvokatWatch

Nokia overvejer kunstig intelligens til at tjekke advokatregninger

Kunstig intelligens kan bruges til at afsløre advokatfirmaer, der overfakturerer.

Teleselskabet Nokia overvejer at bruge teknologi til at dobbelttjekke regninger fra advokatfirmaer.

Det skriver branchesitet Legal Week.

Efter en test-fase, hvor Nokias advokater blandt andet har konkurreret med computere, har Nokia netop lanceret brugen af kunstig intelligens til at gennemgå kontrakter. Og næste skridt kan blive at lade computere effektivisere indkøb af juridiske tjenester.

Ifølge Tony Owens, chef for juridisk kunstig intelligens i Nokia, kan teknologiske løsninger baseret på kunstig intelligens trænes til at opdage, hvis advokatfirmaer tager urimelige priser for deres arbejde.

"Det er muligt gennem kunstig intelligens at analysere regninger, vi får fra advokatfirmaer. Vi undersøger den mulighed. Du har tusinder af regninger fra advokatfirmaer, og du kan træne kunstig intelligens i at udregne, hvor lang tid en opgave typisk tager. Den kan også analysere sig frem til det rimelige tidsforbrug og vurdere, om en opgave burde udføres af en mere junior-advokat til en lavere pris," siger Tony Owens til Legal Week.

De tidlige stadier

Brugen af teknologi og kunstig intelligens er stadig i de tidlige stadier for de fleste virksomheder og advokatkontorer i Danmark. Mens der er udviklet digitale værktøjer, der kan hjælpe med at gennemgå kontrakter eller søge relevante sager frem, er der ifølge branchefolk stadig langt til avanceret kunstig intelligens, der for alvor kan erstatte menneske-udført advokatarbejde.

Revisionskæmper skruer op for digitale satsninger 

Kunstig intelligens i advokatbranchen: Torpedoen, ingen tror rammer skibet 

Medie: Billige testamenter på nettet er en "alvorlig trussel" for advokatbranchen 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier