AdvokatWatch

Banker ansætter flere jurister: "Vi tror rent faktisk på, at det er en fordel for os at have orden i penalhuset"

Nye krav om compliance, hvidvaskkontrol og persondatahåndtering har fået antallet af jurister i bankerne til at stige, og den stærke juridiske profil kan blive en konkurrencefordel, vurderer Sparekassen Kronjylland.

Det er et vigtigt konkurrenceparameter for bankerne at vise, at de har styr på den stigende mængde lovkrav, og her spiller jurister en nøglerolle, vurderer Anders Balle Rasmussen, områdedirektør i Sparekassen Kronjylland. | Foto: LinkedIn

Antallet af jurister stiger i landets banker, viser en rundspørge, AdvokatWatch har gennemført i en række pengeinstitutter. Den stærkere juridiske profil er ikke blot et nødvendigt onde - den bliver et stærkere og stærkere konkurrenceparameter, lyder det fra en af landets mellemstore pengeinstitutter.

I Sparekassen Kronjylland, landets 10. største pengeinstitut, er der i dag fire jurister mod tre for fem år siden. Det er primært en markant stigning i mængden af lovkrav til den finansielle sektor, der ligger bag den ekstra ansættelse, men banken mener også, at et øget fokus på at forstå og indarbejde nye juridiske krav kan bruges offensivt. 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Statsminister Mette Frederiksen (S) udskrev valg, tre advokater genopstiller til Folketinget, og en advokat blev tilkendt 400.000 kr. i en strid om fyring. Sidst, men ikke mindst, fortalte PWC-chef om sats på juridisk rådgivning.

EU om ventetider ved domstolene: Det går ikke

I sin tredje årlige rapport om retssikkerhed udtrykker EU-Kommissionen bekymring for domstolene i Danmark. ”Det er tid til at handle,” mener formanden for Advokatrådets internationale udvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier