AdvokatWatch

DLA-forening får fri proces i sag om licensmoms

DLA Pipers forening Kræv Licensmoms Tilbage, der vil kræve licensmoms for de seneste 10 år tilbage, har fået fri proces til sagen, hvor der kræves tilbagebetalt 4703 kr. pr. licensbetaler.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage, som er en forening stiftet af advokatselskabet DLA Piper, får fri proces til at tage sagen om tilbagebetaling af moms på licensbetalingen ved domstolene. Det skriver Finans.

Foreningen har stævnet både DR og Skatteministeriet i sagen. Civilstyrelsen har bevilget fri proces, og det betyder altså, at staten yder økonomisk støtte til sagsøgerne. I en pressemeddelelse skriver foreningen, at den frie proces gælder, indtil der er klarhed over, om sagen kan føres som et gruppesøgsmål.

Civilstyrelsen har desuden givet fri proces til en sag, hvor et enkelt medlem af Kræv Licensmoms Tilbage har lagt sagt an mod DR og Skatteministeriet.

"Det er glædeligt, at Civilstyrelsen har meddelt fri proces til Foreningen og dens medlemmer. Det gruppesøgsmål, som Foreningen Kræv Licensmoms Tilbage har anlagt, vil være det gruppesøgsmål, som alle licensbetalerne bør tilmelde sig for at få den eventuelt ulovligt opkrævede moms tilbage," udtaler Thomas Booker og Claus Holberg, advokater for foreningen, i meddelelsen.

Kræv Licensmoms Tilbage vil have tilbagebetalt momsen for de seneste 10 års licensbetaling svarende til 4703 kr. pr. licensbetaler. Spørgsmålet om licensmomsen trækker tråde tilbage til sommeren 2016. Her afgjorde EU-Domstolen, at en tjekkisk public service-udbyder ikke kunne lægge moms på licensen. Derefter gik Skatteministeriet i gang med at undersøge, om dommen kunne få konsekvenser for den danske licensbetaling. Det kunne den ikke, lød svaret i marts.

I august blev spørgsmålet så aktuelt igen, da Finans kunne fortælle, at otte ud af ti adspurgte momseksperter mente, at momsbetalingen på medielicensen er i strid med reglerne. Momsen går i statskassen, men det er DR, der opkræver den hos licensbetalerne.

Foruden DLA Piper har advokathusene Bachmann/Partners og Plesner meldt sig på banen og efterlyst licensbetalere, der vil lave et søgsmål mod DR.

Denne artikel er leveret af AdvokatWatchs søstersite MediaWatch.

 Bech-Bruun finder ingen skyldige i sag om udbytteskat

 Chefjurist ryster på hovedet efter nederlag i Landsretten: "Vi vil have lov til at have vores kontrakter i fred"

 Avis: Roskilde Bank-sag kan få konsekvenser for Gorrissen Federspiel 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier