AdvokatWatch

Inhouse

Magnusson kigger mod inhouse-erfaring i oprustning: "De tilfører mere værdi"

Det kræver jurister, der har været på den anden side af bordet, for at imødekomme klienternes behov. Derfor lægger advokatfirmaet Magnusson i Danmark stor vægt på inhouse-erfaring i rekruttering af nye medarbejdere. Det fortæller selskabets ejere i et interview med AdvokatWatch, hvor de præsenterer nye juridiske muskler.

Inhouse-advokat gennem 12 år: "Opgaver bliver skåret bedre til hvis jeg gør det"

Advokat og koncernjuridisk direktør hos Stark-kæden Laurits Anton Jørgensen, savner ikke at gå i retten og påtage sig sager. Han glæder sig tværtimod over at være blevet en integreret del af en kommerciel forretning, siger han til AdvokatWatch. Flere vælger at gå inhousevejen, og Danske Advokater mener, at det øger presset på advokathusene.

"Fede brands" fik erhvervsadvokat til at gå nye veje i Faxe

KARRIEREVEJEN: Jesper Marckmann Reitz er skiftet fra Adlex Advokater til Royal Unibrew i Faxe. Inden da arbejdede han i staten, hvor han savnede muligheder for at påvirke tingene. Han kan ikke forestille sig at forlade advokatvejen igen, siger han.

Inhouse-advokat har skabt forståelse for behovet for at hejse røde flag

Efter at have opbygget en juridisk afdeling i stålvirksomheden Bladt Industries er 39-årige Anne Kaptain nu trådt ind i direktionen. Advokaten står i spidsen for et "lille advokatkontor" med otte jurister, der er gået fra at blive betragtet som en stopklods på de indre linjer til at være attraktive medspillere på virksomhedens projekter.

"Det har aldrig sagt mig noget at blive advokat hos et advokatkontor"

Trangen til at prøve noget nyt og muligheden for at komme tættere på beslutningerne var afgørende faktorer, da Theresa Moltke fik mulighed for at blive den første juridiske chef hos Ebay i Danmark, der står bag onlinetjenesterne Bilbasen og DBA. Dele af advokatbranchen er ude af trit med omverdenen og har aldrig tiltrukket hende, siger hun til AdvokatWatch.

"Jeg vidste ikke at jeg skulle være advokat"

KARRIEREVEJEN: Julie Line Bøttern, der fik advokatbeskikkelse sidste år, er skiftet fra Kammeradvokaten til erhvervsorganisationen Dansk Industri. Her står den på arbejdsret i et hus med over 40 advokater.

Advokat træder ind i direktionen i Aalborg-virksomhed

Anne Kaptain avancerer i hierakiet hos Bladt Industries og rykker ind i direktionen for at blive kommerciel direktør. Advokaten, der har ansvaret for den juridiske afdeling i den aalborgensiske virksomhed, har en fortid hos advokatfirmaet Hjulmandkaptain.

"Advokater skal spille mere på deres menneskelighed"

Legaltech har for alvor gjort sit indtog, og advokater kan med fordel differentiere sig på et af de få parametre, hvor robotterne ikke kan være med: De menneskelige relationer, siger advokat og underviser Jakob Skram-Jensen til AdvokatWatch.

Jurist indtager toppen af dansk landbrug

En kvinde er flyttet ind i hjørnekontoret på landbrugets højborg, Axelborg. På 22 år har hun arbejdet sig op fra studentermedhjælper til adm. direktør. Hun er jurist, men tag ikke fejl: Hun ved også, hvordan man muger ud og kører traktor, lyder det i dette portræt.

Jurister i nøglerolle, når Københavns Lufthavn udvider for 20 mia. kr.

Med lufthavnens udvidelser og forbedringer af shoppingområder, sikkerhedskontroller og terminaler for 20 mia. kr. er det altafgørende, at kontrakterne med de mange leverandører og lejere er på plads. AdvokatWatch var en tur forbi til en snak med chefjuristen, der har en fortid hos Mærsk og Kromann Reumert.

advokatwatch trial

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier