AdvokatWatch

3D-printede kranier taget i brug i danske retssager

3D-printede kranier vinder indpas i retssale verden over – og er nu også taget i brug i danske retssager.

De 3D-printede kranier er blevet brugt til at visualisere kraniebrud i to danske retssager. | Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix

To gange inden for de seneste to år er 3D-printede kranier blevet taget i brug i danske retssager til at visualisere kraniebrud, skriver Ingeniøren.

De 3D-printede kranier laves på baggrund af CT-skanninger af lig før obduktionen, og efterfølgende visualiseres skanningerne ved hjælp af 3D-software. Herefter har anklagere, forsvarere og dommere så haft mulighed for at sidde med kranierne, der er lavet af plast, mellem hænderne.

”Det kan være svært at formidle omfattende og komplekse skader med tegninger, og her er det bare nemmere at give en mere rumlig fornemmelse med et 3D-print,” forklarer Mikkel Jon Henningsen, ph.d.-studerende på Afdeling for Retspatologisk afdeling, der har været med til at fremstille kranierne, til mediet.

Herhjemme er feltet med 3D-printede kranier stadig på forskningsstadiet, mens det i Storbritannien har været i brug flere gange inden for de seneste fem år. Ifølge britiske forskere kan kranierne blandt andet modvirke, at nævninge kan blive påvirket af rigtige fotos af ofre og deres kranier. På den måde undgår man også, at ubehag kan påvirke domsudfaldet.

Mens coronakrisen digitaliserer verden holder byretter igen med videomøder

Domstole tager weekender og video i brug for at afvikle sager

Nye regler baner vejen for flere videoretsmøder

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier