AdvokatWatch

Justitsministers forslag for hurtigere behandling af straffesager får kritik

Nye forslag til hurtigere behandling af strafferetssager er "ikke værdigt for et retssamfund", siger formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

Kristian Mølgaard, formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater. | Foto: PR/Landsforeningen Af Forsvarsadvokater

Justitsminister Nick Hækkerup (S) sender et lovudkast i høring, der med otte forslag skal sørge for hurtigere behandling af strafferetssager ved domstolene. Det skal blandt andet løse udfordringen ved, at borgere udebliver fra straffesager.

Forslagene bliver dog mødt med kritik fra flere sider, skriver Berlingske.

"Det højner ikke min respekt for retsvæsenet," siger Kristian Mølgaard, formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, til mediet og kalder det "ikke værdigt for et retssamfund".

Han stiller sig blandt andet uforstående over for forslaget om, at en tiltalt, som bliver væk, skal kunne straffes yderligere ved at miste sociale ydelser samt, at retssager skal kunne foregå uden tiltaltes tilstedeværelse.

Bekymringen deles af Jørn Vestergaard, professor emeritus i strafferet ved Københavns Universitet, og Radikale Venstres retsordfører, Kristian Hegaard.

Justitsministeren mener, at initiativerne er både nødvendige og rimelige, siger han til Berlingske.

Økonomisk straf skal tvinge folk til at møde op i retten

Forsvarsadvokater håber på flere retssager i ydertimer 

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier