AdvokatWatch

Justitsministers forslag for hurtigere behandling af straffesager får kritik

Nye forslag til hurtigere behandling af strafferetssager er "ikke værdigt for et retssamfund", siger formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

Kristian Mølgaard, formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater. | Foto: PR/Landsforeningen Af Forsvarsadvokater

Justitsminister Nick Hækkerup (S) sender et lovudkast i høring, der med otte forslag skal sørge for hurtigere behandling af strafferetssager ved domstolene. Det skal blandt andet løse udfordringen ved, at borgere udebliver fra straffesager.

Forslagene bliver dog mødt med kritik fra flere sider, skriver Berlingske.

"Det højner ikke min respekt for retsvæsenet," siger Kristian Mølgaard, formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, til mediet og kalder det "ikke værdigt for et retssamfund".

Han stiller sig blandt andet uforstående over for forslaget om, at en tiltalt, som bliver væk, skal kunne straffes yderligere ved at miste sociale ydelser samt, at retssager skal kunne foregå uden tiltaltes tilstedeværelse.

Bekymringen deles af Jørn Vestergaard, professor emeritus i strafferet ved Københavns Universitet, og Radikale Venstres retsordfører, Kristian Hegaard.

Justitsministeren mener, at initiativerne er både nødvendige og rimelige, siger han til Berlingske.

Økonomisk straf skal tvinge folk til at møde op i retten

Forsvarsadvokater håber på flere retssager i ydertimer 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Kammeradvokatens topchef Jens Bødtcher-Hansen håber på ro omkring den ombruste kammeradvokatordning, sagde han i ugens løb. Derudover bød ugen på historier om blandt andet udfordringer med at få møderet for landsret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier