Domstole opfordrer til coronatest inden møde i retten

Både brugere og ansatte ved domstolene som eksempelvis advokater og dommere opfordres til at lade sig teste for covid-19, inden de skal møde i retten.
"Det vurderes, at regelmæssige test kan bidrage til, at ansatte og brugere fortsat kan færdes trygt i retten," skriver Danmarks Domstole på sin hjemmeside. | Foto: Stine Bidstrup
"Det vurderes, at regelmæssige test kan bidrage til, at ansatte og brugere fortsat kan færdes trygt i retten," skriver Danmarks Domstole på sin hjemmeside. | Foto: Stine Bidstrup

Advokater, dommere og alle andre, der sætter deres fødder i landets retsbygninger for tiden, opfordres til at blive coronatestet, inden de skal møde i retten, skriver Danmarks Domstole på sin hjemmeside.

Opfordringen kommer fra Danmarks Domstoles krisestab, efter regeringen på et pressemøde i sidste uge opfordrede alle, der møder fysisk på arbejde, til at lade sig teste mindst en gang om ugen.

"Det vurderes, at regelmæssige test kan bidrage til, at ansatte og brugere fortsat kan færdes trygt i retten," skriver Danmarks Domstole.

Det er imidlertid frivilligt, om man vil følge opfordringen, og man vil ikke blive bedt om dokumentation for test ved fremmøde.

Coronasmitten i samfundet sætter lige nu tydelige præg på domstolene, som forsøger at navigere i det virvar af coronarelaterede restriktioner, der foreløbig gælder frem til 7. februar.

For en uge siden måtte en dommer ved Retten i Svendborg for eksempel trække stikket på en retssag, da det viste sig, at en af tilhørerne i lokalet var smittet med corona. Flere retter har også måttet udskyde sager.

Justitsminister: Alle der går på arbejde bør testes hver uge

Coronasmitte sætter brat stopper for retssag

Endnu en byret udskyder sager 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også