AdvokatWatch

Anklagere står ofte alene i retten over for flere forsvarere

Statsadvokatens anklager står i mange tilfælde alene i sager med flere tiltalte. Det skaber en problematisk ubalance i retssystemet, mener formanden for Foreningen for Offentlige Anklagere.

"I mange sager er der en ubalance med mange forsvarere og én anklager," siger Line Scharf, formand for Foreningen for Offentlige Anklagere. | Foto: Jens Dresling

Sidste år blev 28.135 straffesager afgjort, men kun i 54 af sagerne var der mere end én anklager på sagen, skriver Berlingske på baggrund af et notat fra Justitsministeriet.

For eksempel skal en enkelt anklager i retten mod 13 forsvarere i en sag, der drejer sig om grov banderelateret vold i en frisørsalon på Nørrebro, og sådan en sag lægger et stort pres på den enkelte forsvarer, vurderer Line Scharf, formand for Foreningen for Offentlige Anklagere over for Berlingske.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Flere skattesager, en ny bølge af coronaudfordringer og et større fokus på greenwashing kaster mere arbejde af sig for advokater, kunne man læse i AdvokatWatchs spalter i denne uge, som også bød på flere partnerudnævnelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier