AdvokatWatch

Kammeradvokaten skal stå for folkekirkens nye whistleblower-ordning

Stiftskontorcheferne har indgået en aftale om drift af en fælles ordning, som folkekirkelige institutioner kan tilslutte sig.

Advokatfirmaet Poul Schmidt/Kammeradvokaten skal stå for driften af folkekirkens nye whistleblower-ordning. | Foto: PR

Nogle af folkekirkens ansatte får med udgangen af november mulighed for i fortrolighed at benytte en whistleblower-ordning, idet folkekirkens stiftskontorchefer har indgået aftale med advokatfirmaet Poul Schmidt/Kammeradvokaten om drift af en fælles ordning.

Den lovpligtige ordning omfatter kun kirkelige arbejdspladser med flere end 50 medarbejdere, hvilket betyder, at størstedelen af folkekirkens ansatte ikke bliver omfattet af ordningen, skriver Kristeligt Dagblad.

Det har været lovpligtigt at have en whistleblower-ordning siden slutningen af 2021, men ifølge avisen har man i folkekirken indtil for nyligt haft den fejlagtige opfattelse, at Kirkeministeriets ordning også omfattede de kirkeligt ansatte.

Stiftskontorchef i Haderslev Stift Lars Christian Kjærgaard, der har været tovholder på projektet, vil ifølge Kristeligt Dagblad i det nye år se på, om ordningen også skal etableres på kirkelige arbejdspladser med under 50 ansatte.

Fagforeninger går i kødet på Bech-Bruun og kommune efter advokatundersøgelse

Norrbom Vinding skal stå bag advokatundersøgelse i Ringsted Kommune

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der er fart på energi-rådgivningen, mens mindre advokatfirma bliver en del af forretningen fra årsskiftet, lød det i denne uge fra Bech-Bruun. Derudover bød ugen på kryptoadvokater og en ”tsunami” af regler, der kan blive en lukrativ forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier