AdvokatWatch

Advokatfirmaer donerer it-udstyr til afrikanske studerende

Flere advokathuse giver brugt it-udstyr videre til afrikanske studerende gennem firmaet Kwera, der er stiftet af tidligere Plesner-advokat.

Advokathuse donerer brugt it-udstyr til afrikanske studerende med hjælp fra genbrugsvirksomheden Refurb. | Foto: Ole Lind/ERH

Bunken af gammelt it-udstyr er blevet mindre hos flere danske advokatfirmaer.

Det er sket, fordi advokatfirmaerne har valgt at sende udstyret videre til trængende studerende i Malawi, skriver K-News.

Det er den tidligere Plesner-advokat Jimmy Scavenius, der står bag initiativet. Efter flere år i advokatbranchen sagde Jimmy Scavenius farvel til den store lønpose og stiftede i stedet virksomheden Kwera, som har eksisteret siden 2017.

Kwera har modtaget donationer fra advokathuse som Plesner, Aumento, Lundgrens og Molt Wengel, og det var netop Jimmy Scavenius’ netværk i advokatbranchen, der i første omgang fik den socialøkonomiske virksomhed til at rette blikket den vej.

Kwera arbejder, udover at indsamle it-udstyr, også med at finansiere videregående uddannelser for unge i Malawi. Andelen af Malawis unge, der får en universitetsuddannelse, er ekstrem lav.

M&A-kontor donerer rådgivning og 400 vinterstøvler til syriske børn på flugt

Få advokatfirmaer blandt store donorer ved Danmarksindsamlingen

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier