AdvokatWatch

Advokat melder om stigende konfliktniveau i byggeriet

Krisestemning i byggebranchen kan mærkes på konfliktniveauet, der ifølge konkursadvokat og partner i Bech-Bruun optrappes.

Prisstigninger er den væsentligste årsag til, at halvdelen af landets bygherrer forventer at må aflyse projekter i løbet af den resterende del af 2022. | Foto: Martin Lehmann

Selv om tvister er hverdagskost i byggeriet, vokser stridslysten mellem aktørerne i branchen, der er præget af stigende priser, aflyste projekter og konkurser.

Det er meldingen ifølge Finans fra konkursadvokat Søren Christensen Volder, der er partner i Bech-Bruun.

”Jeg oplever nu, at konfliktniveauet over de sidste måneder har været stærkt stigende. Frem for at finde løsninger i al mindelighed, så optrappes konfliktniveauet. Det har sjældent en gavnlig konsekvens på projekterne, når man vælger skyttegravskrigene frem for at søge en samtale om, hvordan man løser problemerne,” siger han til erhvervsmediet.

Advokaten er sat til at rydde op i konkursboet efter den aarhusianske entreprenørvirksomhed Q-Construction, der ligesom flere andre entreprenørvirksomheder er gået konkurs på det seneste.

Ejendomsadvokater vil være med fra start til slut i byggesager

Bygherre snubler igen i advokatjagt – millionudbud må på ny gå om efter fejl

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier