AdvokatWatch

Debat viser stor splittelse om advokatundersøgelser

I en offentlig høring om advokatundersøgelser diskuterede advokater og andre interessenter både undersøgelsernes proces, og om advokater er de rette til at foretage undersøgelser af metoo-sager.

Ifølge en analyse fra Justitia bør advokatundersøgelser fremover kun anvendes i forbindelse med juridiske undersøgelser og ikke i forbindelse med undersøgelser, som har til formål at afdække en kultur. | Foto: Pexels / Markus Winkler

Hvis man skal lande på én konklusion fra den offentlige høring om advokatundersøgelser, der fandt sted fredag på Vesterbro i lokalerne hos interesseorganisationen Danske Advokater, er det måske, at det er et komplekst emne med mange facetter, og at spørgsmålene hurtigt afføder flere spørgsmål.

Kompleksiteten blev også fremhævet af Martin Lavesen – formand for Advokatrådet og det udvalg, som Advokatsamfundet har nedsat for at se på nye retningslinjer for advokatundersøgelser – da han rundede seancen af med at sige, at vejledningerne sandsynligvis bliver forsinket.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier