AdvokatWatch

Staten står med stor advokatregning efter lukning af iværksætterselskaber

Der er op til 16.000 IVS-selskaber på vej i graven, og dermed står insolvensadvokaterne til at indkassere betydelig gevinst.

Landets skifteretter kan se frem til at få travlt, når IVS-selskaberne bliver lukket efter 15. oktober. | Foto: Anthon Unger

Insolvensadvokaterne får travlt med at lukke såkaldte enkroneselskaber, IVS'er, når deadline for at omregistrere firmaerne til for eksempel ApS-selskaber oprinder 15. oktober, skriver Berlingske.

Der er således ifølge Erhvervsstyrelsen stadig 16.000 IVS-selskaber, og hvis de ikke bliver omregistreret, står de til at blive sendt i armene på insolvensadvokater, der skal lukke dem ned. Og regningen vil ofte ende hos statskassen.

"Statskassen indestår med op til cirka 10.000 kr. for tvangsopløsningen og op til cirka 30.000 kr. yderligere til konkursbehandlingen. Det er i erkendelse af, at advokaternes undersøgelser af de her selskaber koster penge. Og de skal jo komme et sted fra," siger Carsten Ceutz, der er formand for Danske Insolvensadvokater og partner i Kirk Larsen & Ascanius, til Berlingske.

Med IVS-selskabsformens indførelse i 2014 blev det muligt at oprette selskaber for 1 kr., men et politisk flertal besluttede for to år siden at afskaffe selskabsformen igen, da der blandt andet har været problemer med svindel.

Det har ifølge Berlingske ikke været muligt at få en kommentar fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) i forbindelse med artiklen.

22.000 danske virksomheder i risiko for tvangsopløsning

Mere fra AdvokatWatch

Mindre advokatkontor lukker

Det københavnske advokatfirma Adlex Advokater er ophørt pr. 1. oktober. Medstifter kaster sig over andre forretninger, mens en anden advokat fortsætter i eget navn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier