Højesteret afviser Danske Bank i spørgsmål om prøvesager i hvidvasksøgsmål

Der bliver ikke pillet ved puljen af prøvesager i søgsmålene mod Danske Bank i forbindelse med hvidvasksagen, sådan som både banken og advokat, der repræsenterer knap 100 investorer i slagsmålet, havde ønsket.
Højesteret har stadfæstet både by- og landsrettens dom, hvad angår delspørgsmål om Danske Banks hvidvasksag. | Foto: Jens Hartmann Schmidt
Højesteret har stadfæstet både by- og landsrettens dom, hvad angår delspørgsmål om Danske Banks hvidvasksag. | Foto: Jens Hartmann Schmidt

228 sager, som alle anføres af Klar Advokater, er en tilstrækkelig bunke af sager at vælge prøvesager ud fra, når domstolene skal vurdere aktionærernes krav mod Danske Bank som følge af hvidvasksagen.

Det har Højesteret slået fast, fremgår det ifølge Børsen af bankens regnskab fredag morgen.

"Den 29. juni afviste Højesteret bankens forespørgsel om at få henvist de resterende sager, som nu skal føres i Københavns Byret. Banken forsvarer sig mod disse krav. Timingen omkring afgørelsen af disse sagsanlæg er forbundet med usikkerhed," skriver banken i regnskabet.

Det er dog ikke kun Danske Bank, der har ønsket at få Højesteret på banen i forhold til puljen af prøvesager i søgsmålene mod banken i forbindelse med hvidvasksagen, hvor både by- og landsret tidligere har besluttet at vælge ud fra en bunke på 228 sager med Klar Advokater som afsender.

Hos advokatfirmaet Németh Sigetty, der repræsenterer knap 100 institutionelle investorer med et samlet krav på 1,7 mia. kr., var advokat og partner Ole Sigetty, som AdvokatWatch skrev i april, heller ikke tilfreds.

AdvokatWatch har kontaktet Ole Sigetty for en kommentar, men han holder ferie. Det er derfor uvist, hvordan advokaten forholder sig til Højesterets afgørelse. Men den kan næppe være faldet i god jord.

"Jeg har set den stævning, der er indgivet fra Klar Advokater, og kan konstatere, at der er en masse forskellige synspunkter, anbringender og vinkler på erstatningsopgørelse osv. i forhold til den stævning, vi har lavet her på kontoret," sagde Ole Sigetty til AdvokatWatch i april.

"Derfor har vi den holdning, at det ikke er godt nok, at man vælger 228 ens stævninger, hvis man vil have et sæt prøvesager, der vitterligt repræsenterer de forskellige stævninger, der er indgivet," forklarede han.

Der er ifølge Børsen i alt varslet eller anlagt erstatningssager mod Danske Bank på vegne af omkring 700 investorer med krav, der indtil videre er opgjort til samlet ca. 15 mia. kr.

Utilfreds advokat i omfattende Danske Bank-kompleks vil have Højesteret på banen

Danske Bank får kamp om hvidvasksager til Højesteret

Ny dansk samarbejdspartner i Danske Bank-stævning: "Det er en kæmpestor sag"  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også