AdvokatWatch

Utilfreds forpagterpar vil klage over profileret advokat

Forpagterne af vandrehjem lidt nord for København anklager advokat Knud Foldschack for at være årsag til, at de kan miste livsværk på grund af mulig dobbeltrolle. Foldschack mener at have handlet korrekt.

"Jeg kan ikke fortælle om en klientrelation. Men jeg mener at have handlet fuldstændigt korrekt og har gjort alt transparent og fuldstændigt klart. Andet kan jeg ikke sige," skriver Knud Foldschack i en mail til lokalavisen Det Grønne Område. | Foto: Mads Nissen

Advokat Knud Foldschack får kritik for at repræsentere forpagterne på et vandrehjem i Raadvad lidt nord for København samtidig med, at han bestyrede Fonden Raadvad Fabrik, der tilsyneladende ville byde på vandrehjemmet ligesom forpagterne. Det skriver lokalavisen Det Grønne Område.

Advokaten repræsenterede vandrehjemmets forpagtere fra oktober 2020 og frem til starten af maj 2021, hvor hans advokatfirma, Foldschack, Forchhammer, Dahlager & Barfod, trak sig fra aftalen med Birgitte og Lars Lønstrup, som nu vil klage over Knud Foldschacks ageren i sagen.

Parret, der siden 2003 har forpagtet vandrehjemmet, som ejes af kommunen, beskylder nu Foldschack for at have svigtet dem og være grunden til, at de står til at miste vandrerhjemmet, efter han trak sig fra at repræsentere dem.

"Det går op for os, at han ikke har gjort noget for os. Opgaven til ham var først og fremmest et direkte salg af vandrehjemmet til os. Det fremgår jo helt tydeligt af den prioriterede liste, vi sendte til ham i oktober 2020. I stedet for arbejder han for at få solgt vandrehjemmet til hans fond," siger Lars Lønstrup til Det Grønne Område.

Knud Foldschack, som bestyrer Fonden Raadvad Fabrik, kan ikke genkende forpagternes kritik.

"Jeg kan ikke fortælle om en klientrelation. Men jeg mener at have handlet fuldstændigt korrekt og har gjort alt transparent og fuldstændigt klart. Andet kan jeg ikke sige," skriver han i en mail til lokalavisen.

Det Grønne område er i besiddelse af en mail, hvor vicedirektør i Lyngby-Taarbæk Kommune, Birger Kjer Hansen, skriver, at Foldschack på et møde med kommunen foreslog at bruge vandrehjemmet i en handel, der kunne sikre kommunen en plads i bestyrelsen for Fonden Raadvad Fabrik.

Knud Foldschack skriver i en mail til lokalavisen, at han ikke ved, om Fonden Raadvad Knivfabrik byder på vandrehjemmet.

Professor i virksomhedsetik på Roskilde Universitet, Jacob Dahl Rendtorff, sår tvivl om, hvorvidt Foldschack har handlet i strid med god advokatskik og peger på, at en advokat skal gøre opmærksom på, hvis man er inhabil.

Foldschack efter års kamp i Syrien-sag: "Jeg har aldrig, aldrig oplevet noget så rørende"

Advokatkontor laver generationsskifte og satser på vækst med markant flere partnere 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier