AdvokatWatch

Advokat i kurators søgelys efter fejlslagent milliardprojekt i Tuborg Havn

Et selskab med advokat som formand kan have opdigtet 550 mio. kr. på en bankkonto i Monaco, da man i 2015 forsøgte at erhverve et areal i Tuborg Havn og udvikle boliger, mener kurator.

Fenero Capitals planer om at udvikle luksusboliger i Tuborg Havn faldt til jorden. Visionen blev dog senere realiseret af Danica Pension. | Foto: Johansen Linda/Ritzau Scanpix

Selskabet Fenero Capital mislykkedes i 2015 med et storstilet projekt om at købe en grund i Tuborg Havn ved København for 800 mio. kr. og udvikle 50.000 kvm luksuslejligheder. Nu har kurator i boet efter selskabet, der senere gik konkurs, varslet, at man vil overdrage sagen til politiet, skriver Berlingske på baggrund af en nylig redegørelse fra kuratoren Henrik Selchau Poulsen fra Bruun & Hjejle, som mediet har fået aktindsigt i.

Heraf fremgår det, at 550 mio. kr., der skulle være brugt på projektet, ifølge bestyrelsesformanden, advokat Arne Linde Olsen, stod på en bankkonto i Monaco. Banken har dog oplyst til kuratoren, at Fenero Capital aldrig har haft en konto.

"Hvis Fenero Capital har udnyttet den påståede kapitalforhøjelse på 75 mio. euro til at vise sig frem som et solidt selskab, og pengene i virkeligheden aldrig har eksisteret, så er det klassisk bedrageri," siger Morten Bjerregaard Nielsen, konkursadvokat hos Bjerregaard Advokatfirma og medlem af Gældsstyrelsens advokatpanel, til Berlingske.

Arne Linde Olsen skriver i en mail til Berlingske, "at jeg bemærker, at jeg selvfølgelig ikke har løjet over for kurator. Suppleret med at jeg selvfølgelig ikke har forfalsket noget eller er bekendt med, at dokumenter skulle være forfalskede".

(Denne artikel er lavet i samarbejde med vores søstermedie EjendomsWatch.)

Advokat afviser at kende til kvotefusk

Revisor idømt fire års fængsel for coronasvindel

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier