AdvokatWatch

Bagmandspolitiet går på rekrutteringsjagt efter 20 måneder uden permanent chef

Der er gået over 20 måneder, siden bagmandspolitiets tidligere chef blev fritaget for tjeneste. Men nu vil Justitsministeriet på jagt efter en ny statsadvokat. Stillingen forventes slået op "i den nærmeste fremtid", lyder det.

Per Fiig er i dag fungerende chef for Søik. Ifølge Justitsministeriet har det taget tid at finde en ny chef, da man har haft udsigt til organisationsændringer. | Foto: Lars Krabbe

Siden daværende chef for Bagmandspolitiet Morten Niels Jakobsen i efteråret 2019 blev fritaget for tjeneste, har spørgsmålet om, hvem der skal overtage posten, stået åbent.

Men nu lader det til, at man er kommet et skridt nærmere at finde en ny chef.

Justitsministeriet oplyser nu over for AdvokatWatch, at stillingen som chef for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik), som i daglig tale går under navnet Bagmandspolitiet, forventes "slået op i den nærmeste fremtid".

For et år siden lød beskeden fra Søik, at der ville "blive taget stilling til", hvem efterfølgeren til Morten Niels Jakobsen skulle blive, men organisationen kører nu på 20. måned uden permanent chef.

Justitsministeriets forklaring på, hvorfor chefstillingen endnu ikke er besat permanent, lyder, at Morten Niels Jakobsen blev fritaget samtidig med, at man begyndte overvejelserne om "en ny organisering".

"Justitsministeriet kan oplyse, at stillingen blev ledig i en periode, hvor der var overvejelser om en ny organisering af politi og statsadvokatur som følge af flerårsaftaleforhandlingerne. Stillingen som statsadvokat forventes slået op i den nærmeste fremtid."

I december 2020 indgik et politisk flertal en ny aftale om politiet og anklagemyndigheden for perioden 2021-2023. Aftalen betyder blandt andet, at der etableres en ny national efterforskningsenhed, som Bagmandspolitiet bliver underlagt.

I over fem år var Morten Niels Jakobsen chef for Søik. Men i september 2019 blev han fritaget for tjeneste og sendt hjem med løn, mens han blev undersøgt for at have brudt sin tavshedspligt ved at have drøftet en konkret Søik-sag med en bekendt. Sidste år blev sagen mod ham dog droppet.

Per Fiig er fungerende chef for Søik, og for et år siden afviste Søik over for AdvokatWatch at kommentere på, om han var i spil som permanent chef.

Bagmandspolitiet kører på ottende måned uden permanent chef

Tidligere chef for Bagmandspolitiet skifter job igen til toppost i ministerium

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier